Sunless-seriens nästa del kommer “spelas väldigt annorlunda”

Sunless-seriens nästa del kommer “spelas väldigt annorlunda”

För nästan exakt ett år sedan släpptes Sunless Skies, Failbetter Games uppföljare till det lovecraftianska äventyret Sunless Sea. Jocke Kilman recenserade Sunless Skies för den här publikationens räkning, och delade ut betyget 75 procent tillsammans med omdömet “atmosfäriskt, säreget och intressant”.

Med anledning av Fallen Londons tioårsdag (den webbläsarbaserade föregångaren till ovan nämnda duo) höll Failbetter Games i en AMA via Reddit, där vd:n Adam Myers diskuterade Sunless-seriens framtid.

Stora förändringar väntar då kommande spel (eller “några av dem”, åtminstone) kommer “spelas väldigt annorlunda” jämfört med Fallen London, Sunless Sea och Sunless Skies, även om Failbetter samtidigt planerar bibehålla “rika narrativ med mängder av val och konsekvenser”.

Fallen London kommer fortsätta utvecklas, dock kanske inte i samma riktning som Sunless Skies, då man inte oroar sig för att “skriva om allt för att få det att utspelas i rymden”. Du kan spela Fallen London här.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts