Föga förvånande var Fortnite förra årets mest inkomstbringande spel

Föga förvånande var Fortnite förra årets mest inkomstbringande spel

Ja, ni hör ju. Är det ens lite överraskande att Epic Games megasuccé Fortnite håvade in mer pengar än något annat spel år 2019? Nej, jag menar det. Nu har vi i alla fall siffrorna svart på vitt.

Det är SuperData som presenterat den här extremt förväntade informationen i sin Year in Review. Enligt dem drog Fortnite in 1,8 miljarder dollar förra året, vilket är alldeles strax under 17 miljarder svenska kronor. På ett år. För ett gratisspel. I “early access”.

Överlag är det just free-to-play-spelen som tjänade mest, även om den totala summan sjönk något jämfört med tidigare år. Vad gäller s.k. premium-spel var det FIFA 19, Call of Duty: Modern Warfare, och Grand Theft Auto 5 som fick mest cash – något som inte heller lär chockera speciellt många.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts