Skyrim-avknoppningen The Forgotten City expanderas och försenas

Skyrim-avknoppningen The Forgotten City expanderas och försenas

The Forgotten City är av de mest hyllade The Elder Scrolls V: Skyrim-moddarna någonsin, och bjuder på mellan 6 till 8 speltimmar där spelaren försöker lösa ett mordmysterium i en uråldrig underjordisk stad. En stand alone-version annonserades sommaren 2018, som nu har försenats.

Anledningen är dock positivast möjliga då utvecklarna Modern Storyteller har avslöjat att de har skrivit ett avtal med Dear Villagers (som tidigare gett ut bland annat Dead in Vinland och Bury Me, My Love), vilket gör att man nu kan expandera The Forgotten City med “fullständigt uppdaterad grafik, en ny miljö och story, professionellt röstskådespelade karaktärer och ett berörande original-soundtrack”. Du kan läsa mer om spelet på Steam.

The Forgotten City är därmed numera planerat för lansering någon gång under “vintern 2020” (vilket vi antar betyder slutet av 2020?), men om du vill få din fix redan nu så finns originalmodden fortfarande tillgänglig via Nexus Mods, även om den numera bäst betraktas som blott ett smakprov av vad som komma skall.

Här är en video där Modern Storyteller pratar om The Forgotten City-nyheterna.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts