Svenska truppen för VM i e-sport har spikats

Svenska truppen för VM i e-sport har spikats

E-sport är inget nytt, men VM i e-sport är det kanske inte lika många som hört talas om. Tydligen är det en grej, som dessutom ordnas för elfte gången, och nu har Sveriges trupp utsetts (via Svenska Spel), som kommer kämpa för kung och fosterland mellan den 11 och 15 december i Seoul, Sydkorea.

Spelen det tävlas i är Dota 2, Tekken 7 och Pro Evolution Soccer, och Sveriges trupp består av Dota 2-laget Godsent (Rasmus Blomdin, Andreas Ragnemalm, Charlie Arat, Jerry Lundkvist och Gustav Magnusson), tillsammans med Tekken 7-spelaren Adam Ayachi samt Pro Evolution Soccer-proffset Samir Ben Sassi.

Magnus Jonsson, ordförande för Svenska E-sportföreningen SESF, säger att “medaljchanserna är stora”, och att han tror att speciellt Dota 2-laget “kommer göra ett riktigt bra mästerskap”.

Vi på PC Gamer önskar gänget lycka till och en trevlig vistelse i Seoul!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts