Overwatch 2 har annonserats, fokuserar på storyuppdrag

Overwatch 2 har annonserats, fokuserar på storyuppdrag

Tror det eller ej, men hjälteskjutaren Overwatch är redan tre och ett halvt år gammal, så det är faktiskt på tiden att Blizzard har börjat diskutera den oundvikliga uppföljaren. Overwatch 2 kommer dock inte bli en uppföljare i traditionell betydelse, utan snarare en utökning av originalspelet.

Overwatch 2 kommer nämligen”dela multiplayer-omgivningen” med Overwatch, vilket betyder att alla framtida hjältar, banor och spellägen (inkusive det nya 6v6-läget Push, där lagen lotsar en stor robot som knuffar en barriär in i fiendens territorium) kommer förbli spelbara för ägare av originalspelet, samtidigt som allt det gamla materialet även följer med till Overwatch 2, såsom alla skins man har låst upp och övrig progresssion.

Det som blir verkligt nytt med Overwatch 2 är istället “mängder av PvE-innehåll”, inklusive “en komplett storyupplevelse” i form av en lång rad story-uppdrag för upp till fyra spelare i co-op, tillsammans med mer “omspelsningsbara” hero-uppdrag, med föränderliga uppdragsmål i stil med strikes från Destiny 2.

Overwatch 2 kommer också (givetvis) få betydande uppdateringar av spelmotorn, vilket betyder att de nya co-op-uppdagen kommer få större kartor, nya fiender och fraktioner, och rent allmänt snyggare grafik. Jeff Kaplan, game director, säger dock att han “inte har en aning” om när Overwatch 2 kan tänkas lanseras.

Här är två trailrar för Overwatch 2 (som avslöjar den nya hjälten Soujourn) tillsammans med nästan två timmar gameplay direkt från mässgolvet på Blizzcon. Underhållning för hela lördagen!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts