Trine 4 – Recension

Trine 4 – Recension

Plattformspusslaren Trine 4 är bildskön och underhållande för stunden, men det är svårt att huvudbry sig i längden.

Man kommer långt på charm. Det vet Frozenbyte. I Trine 4 försöker de att återvinna äran, med ett genomarbetat och ofta förbaskat läckert pusselspel. Det är svårt att inte trivas i de färgstarka, lummiga och atmosfäriska fantasymiljöerna. Samtidigt är det också svårt att bli genuint entusiastisk över en i slutänden ganska tam spelupplevelse.

Denna fjärde installation jobbar hårt på att få oss att le igen, efter det misslyckade försöket att göra Trine 3 till den tredje dimensionen.Här är vi tillbaka till den 2,5D som definierat serien, på gott och ont. Gott för att detta faktiskt är ett bra spel, till skillnad från föregångaren. Ont, för att det känns som om jag redan har spelat nästan exakt det här spelet redan.

För den som inte är bekant med serien så är Trine 4 ett plattformsspel med fokus på pussel. Du tar rollen som tre olika karaktärer, som du kan byta mellan när du vill. Detta är ett måste för att ta dig förbi både pussel och strider.

Läs också: Red Dead Redemption kommer äntligen till pc

I korthet:

Vad är det?

Ett pusselfokuserat plattformsspel med sagolika miljöer.

Utvecklare

Frozenbyte

Utgivare

Modus Games

Webb

Trine4.com

Cirkapris

300kr

PEGI

12

Spelat på

Intel Core i5 7600k

GTX 1070

16 GB RAM

Kolla även in

Inside

Pusslen är mestadels ganska snälla.

Magiska lådor

Krigaren kan använda sin sköld för att både skydda sig och rikta ljusstrålar. En hel del pussel går ut på att rikta om ljus för att öppna dörrar. Han kan också ta fart och knuffa stenblock och andra tunga föremål för att krossa vissa väggar.

Tjuven kan svinga sig omkring, använda olika sorters pilar för att till exempel frysa plattformar så att de hålls på plats. En av de mest användbara förmågorna är att hon kan fästa repet i olika föremål och antingen dra i dem, eller kanske skapa en repbro eller två.

Magikern kan trolla fram lådor, och senare även rullande stenar. Det kanske låter menlöst, men faktum är att det är den enskilt viktigaste förmågan i hela spelet – precis som i föregångarna. En välplacerad låda löser det mesta.

Pusslen skiljer sig lite åt om du spelar ensam eller om du kör i co-op (vilket är roligare), som sig bör. Oavsett hur du väljer att spela så är Trine 4 ett ganska lagom spel. Det är inte så svårt, inte allt för utdraget och det är mestadels ganska kul. Inte jättekul, men ganska. Det enda som verkligen sticker ut med spelet är miljöerna, som verkligen är vykortsvackra emellanåt.

Trine 4 är förmodligen ett bättre spel om du inte har spelat föregångarna. Vi som har det faller snabbt in i en bekant rutin. Bitvis känns det som en spelvariant av loungemusik. Det är trevligt och mysigt för stunden, men inte nödvändigtvis särskilt minnesvärt.

 Läs också: Vi testar sju nya moderkort

Handlingen kretsar kring mardrömmar som får liv.

Trine 4 – Recension Reviewed by on .
3.65

Utslag

73%
73%
Ett mysigt men väldigt familjärt pusselplattformsspel med fantastiska miljöer.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts