Rain of Reflections: Chapter 1 – Recension

Rain of Reflections: Chapter 1 – Recension

Det svenska äventyret Rain of Reflections: Chapter 1 börjar försiktigt som ett duggregn, snarare än ett dramatiskt skyfall.

Jag är helt enkelt inte motiverad nog. Problemet är inte att fiendernas kulor är dödliga, utan att de demoraliserar mig å det grövsta. Jag tappar helt enkelt lusten att fortsätta när folk hela tiden skjuter på mig. Det är tröttsamt, för fan. I Rain of Reflections är motivation viktigare än skottsäkra västar.

Har du läst P.D. James roman The Children of Men? Eller kanske sett Alfonso Curaróns filmatisering från 2006? I så fall vet du på ett ungefär vad Rain of Reflections handlar om. Det är ett nytt svenskt äventyrsspel som kretsar kring en förtryckande framtid där mänskligheten inte längre kan föröka sig. Det finns ett hopp, dock, i det sista naturligt födda barnet.

I Rain of Reflections ikläder du dig rollen som Wilona. Hon är forskare, och dotter till en högt uppsatt minister i den förtryckande regeringen. När spelet börjar är du på väg ut ur din futuristiska lägenhet för att utföra ett mystiskt uppdrag. Exakt vad detta innebär förklaras med tiden, men ditt första mål att ta dig ut ur lägenheten, och i förlängningen höghuset du bor i.

Läs också: Fler futuristiska berättelser i Neo Cab – läs vår recension

I korthet:

Vad är det?

Första kapitlet i ett science fiction-äventyr med turordningsbaserade inslag.

Utvecklare

Lionbite Games

Utgivare

Lionbite Games

Webb

Rainofreflections.com

PEGI

Ej klassificerat

Spelat på

Intel Core i5 7600k

GTX 1070

16 GB RAM

Kolla även in

The Journey Down

Osynlighetsdräkten är rätt behändig, men kräver att du har batterier.

 

Motiverat smygande

Rain of Reflections ser till en början ut som ett typiskt peka- och klicka-äventyr. Men skenet bedrar. Du har ett inventory, men jag behövde aldrig använda det. Istället för gammaldags Sierra-pussel får du istället tröttsamma hacking-minispel och, betydligt mer intressant, taktiska turordningsbaserade smygsekvenser. De här sekvenserna kan också bryta ut i strider, men målet är först och främst att undvika det.

Om en eldstrid ändå bryter ut så är målet inte att försöka skjuta ihjäl dina motståndare. Istället handlar det om att nöta ner deras vilja. Dels genom att skjuta sönder deras skydd, men även om ropa saker till dem och försöka skrämma dem. De gör dock samma sak mot dig, och om du inte är försiktig dräneras din motivation illa kvickt.

Det här första kapitlet av Rain of Reflections är dock väldigt enkelt. Har du spelat Xcom, eller något annat mer utmanande turordningsbaserat spel, så lär du inte har några problem med att ta dig förbi striderna här. Och pusslen är som sagt mestadels repetitiva minispel.

Intrigen är det svårt att säga så mycket om, för den hinner knappt ens börja. Premissen är okej, och världen presenteras på ett tydligt och begripligt sätt. Men vi lär aldrig känna någon av de få karaktärerna som dyker upp i spelet, och slutet är ett ganska valhänt försök till cliffhanger.

Trots det är jag nyfiken på vad Lionbite har planerat i de kommande två kapitlen. Beroende på vad vi bjuds på då så kan det bli ett intressant litet science fiction-äventyr, eller en lättglömd axelryckning. Det enda vi kan vara helt säkra på är att det kommer att regna en jäkla massa även i de kommande kapitlen.

Läs också: Code Vein är Dark Souls fast anime – läs vår recension

Även om du blir upptäckt så är du inte försvarslös.
Rain of Reflections: Chapter 1 – Recension Reviewed by on .
3.5

Review Overview

70%
70%
Ett intressant men något trevande inledande kapitel på en ny svensk science fiction-saga.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts