Monster Hunter World: Iceborne – På gång

Monster Hunter World: Iceborne – På gång

Enorma monster i ett vackert vinterlandskap.

Monster Hunter är dråpligt. Jag vadar genom en snödriva som täcker mig till midjan samtidigt som en olycksbådande fena far fram genom snötäcket. Den pirayalika Beotodus simmar och letar efter rätta tillfället att explodera underifrån. Min instinkt säger åt mig att dra fram den enorma svärdyxan och slå tillbaka, men istället hivar jag fram en flaska och bälgar i mig varm choklad.

När animationen tar slut rullar jag åt sidan och Beotodus dyker upp med en vild svansattack. Monsterkroppen rasar in i mig och jag faller pladask på rumpan. Några hälsopoäng går förlorade, men det kunde vara värre. Det viktiga är att jag vunnit ytterligare ett ögonblick för att fylla magen. Jag drar fram ett enormt köttstycke och ser hur fenan far runt mig i cirklar medan jag tuggar och tuggar och tuggar.

Mellanmål med stora risker är ett givet inslag i Monster Hunter-upplevelsen, och det är alltjämt sanning i den massiva Iceborne-expansionen, som adderar en enorm snözon, nya monster, nya vapen och ny crafting. Beotodus klor orsakar en ny iskall statuseffekt som sakta dränerar min uthållighetsmätare. Den varma drycken ger mig lite skydd mot både den och andra kyleffekter, och den genomstekta köttbiten fyller på mätaren tillfredsställande snabbt.

Jag får veta att snarare än att dricka chokladen kunde jag ha sprungit genom en varm källa (pga värmen). Du känner igen de här oaserna på ett litet värmeskimmer, sina varma färger och en skock utterliknande varelser som plaskar runt i godan ro.

Iceborne vill verkligen att du ska känna kylan. Frost täcker ditt vapen medan du strider, snön formas under din tyngd och snövallar kan sakta ner dig betänkligt.

Läs också: Star Wars Jedi: Fallen Order – På gång

I korthet

Utvecklare

Capcom

Utgivare

Capcom

Webb

Monsterhunter.com

Release

Januari 2020

Så inleddes årets älgjakt.

Efter att ha tillbringat några timmar med Iceborne vet jag inte mer vad jag skulle kunna önska mig av en MHW-expansion. Jag är inte intresserad av nya vapenarketyper – jag har ännu inte bemästrat ett tiotal – men inslagen av ett nytt greppverktyg och kombo-möjligheter gör sitt till för att bredda det charge blade jag är så van vid.

Du använder vänstra triggern för att sikta med änterhaken och trycker cirkel för att skjuta den mot monsret. Räckvidden är bedrägligt kort, så det här är något du nyttjar när du redan är nära nog för att inleda en strid. Vid träff greppar du tag i monsterhuden. Därifrån kan du skutta mellan olika sektioner – från höften, via ryggen, till huvudet – och få in några kraftfulla träffar innan du kliver av. Det är något helt annat än det familjära hopp upp på ryggen som gång på gång låter dig slå fienden. Änterhaken är bra för att komma nära monster som gillar att fara omkring i hög hastighet, och låter dig sikta mot enskilda kroppsdelar. Att krossa Beotodus ben stoppar den från att kyla ner dig.

VÄRMANDE

Den nya landmassan är större än någon av de existerande zonerna. Platserna jag utforskade var relativt platta, men norra delen av karten domineras av ett berg där jag hoppas på högre platser, inte olikt Coral Highlands. Det finns också grottor under jord där golvet täcks av blåskimrande is.

Här finns rikligt med andra små men välkomna nytillskott. Täckande kläder låter dig behålla dina rustningsbonusar men ändrar ditt yttre för att passa bättre in i det vintriga Iceborne-klimatet. Det finns också ett nytt läger där dina verktyg är lättare att komma åt. En avgörande nyhet är att det finns en färsk kockbrigad i köket. Jag vet inte riktigt varför åsynen av en huskatt som gnider in salt i ett stort köttstycke får mig att le så brett, men detta är en del av den omisskännliga Monster Hunter-charmen. Visst, detta är ett spel om att jaga vackra djur och stjäla deras ben, men det görs med en stark känsla av glädje och entusiasm. Monster Hunter är hysteriskt.

Tom Senior

Läs också: Kerbal Space Program 2 – På gång

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts