Kolla även in

Kolla även in

THIS LAND IS MY LAND

Varför inte ta chansen att se Vilda västern ur ett annat perspektiv än Red Dead Redemption 2-perspektivet? This Land Is My Land släpps i early access någon gång i höst. Snarare än att spela som en sprit- och pickadoll-glad cowboy axlar du manteln hos ledaren till en indianstam. Cowboys finns det gott om, men i det här spelet är de av naturliga skäl fienden; aggressiva nybyggare som har tagit ditt land ifrån dig. Via framför allt stealth ska du inta gruvor och fiendeläger. Till din hjälp har du kniv, pilbåge och diverse skjutjärn. Karma, bra som dålig, ska ha både positiv och negativ inverkan och äventyret äger rum i en sandlåda som är drygt 150 kvadratkilometer stor. Den amerikanska ursprungsbefolkningen tolkas sällan i spel och utöver det huvudsakliga målet ska du också överleva, jaga, crafta och leda din stam i en gammal värld som en armé inkräktare ämnar göra till sin nya.

Läs också: Kolla även in – september

Release

2020

Utvecklare

Game-Labs

Utgivare

Game-Labs

Webb

Thislandmyland.com

 


EL HIJO

Spaghettivästern (mer western, alltså!) är mer än Clintan. I det här fallet spelar du som en sexårig pojk som ska hitta sin mamma. El Hijo bjuder inte upp till revolverdueller, din uppgift blir istället att med stealth ledsaga den lille förbi banditer genom Vilda västern. Det blir allt farligare, men pojken blir också morskare.

Release

Ej fastställt

Utvecklare

Honig Studios

Utgivare

Handygames

Webb

Elhijogame.com


SYBERIA: THE WORLD BEFORE

Den 13 år långa väntan mellan Syberia 2 och 3 slutade med en rejäl kalldusch, så när Benoît Sokal och kompani hux flux avslöjade Syberia: The World Before tog det många på sängen. Vi vet inte ett dugg och allt vi har är en konceptskiss, så det återstår att se om det blir revansch eller fler spikar i den kalla kistan.

Release

Ej fastställt

Utvecklare

Microïds

Utgivare

Microïds

Webb

Syberia.microids.com


BIRDSPOTTING

Glöm ”glorious 4K”, Birdspotting handlar om fågelskådning i 480p där du beger dig ut på tur rustad med kikare och anteckningsbok. Det ser ljuvligt avslappnande ut med långa sandstränder, skogar, ängar och dammiga ruiner. Förhoppningsvis ger det oss den perfekta ”bara en fågel till”-känslan. Säg inget till Mats om det, bara!

Release

Ej fastställt

Utvecklare

Polynoise, Palm Grove Software

Utgivare

Ej fastställt

Webb

Nej


BUILDERS OF EGYPT

forntida Egypten har tolkats i strategispelsform tidigare (minns Pharaoh!) men det var länge sedan vi såg något riktigt ambitiöst nytillskott. Sannolikt fick Assassin’s Creed Origins upp spelvärldens ögon för pyramider och faraoner igen och in på scenen (sand)stormar nu Builders of Egypt. I breda drag ämnar detta vara vad Simcity varit om det ägde rum längs Nilens kust för drygt 2 000 år sedan. Detta är med andra ord en stadsbyggarsimulator med både diplomatiska och ekonomiska dilemman, men snarare än att bygga skyskrapor reser du enorma pyramider, en process du ska kunna följa ”steg för steg”. Gissningsvis var arbetsvillkoren inte toppen. Handel och religion är också viktiga kuggar – liksom krig. Exakt hur konflikterna kommer spela in i Builders of Egypt är oklart. Städer kan plundras av barbarer och du kan träna arméer, men det faktiska krigandet hålls i nuläget vagt. Nämnda Pharaoh är främsta inspirationen så kanske hittar du en del svar där?

Läs också: Kolla även in – juni

Release

Ej fastställt

Utvecklare

Strategy Labs

Utgivare

Playway, Creativeforge Games

Webb

Builders of Egypt på Steam

 


CRIS TALES

Beskrivs som ett kärleksbrev till japanska rollspel, men ser ut att vara en best i sin egen näpna rätt. E3-visningen imponerade! Du spejar in i det förflutna och fattar beslut i nuet, som förändrar framtiden – alltihop på samma skärm. Det är svårt att förklara Cris Tales med få ord, men lyckligtvis finns demo att ladda ner på Steam.

Release

2020

Utvecklare

Dreams Uncorporated, Syck

Utgivare

Modus Games

Webb

Modusgames.com/cris-tales


ABOVE

Utforska ett stort hav i ett litet plan. Flyg under broar, genom stormar och sök efter din bror och svaren på gåtorna kring havsvidundren som döljer sig under ytan. Det högtflygande äventyret ser så mjukt och följsamt ut att man bara myser. Oroväckande länge sedan någon uppdatering kom, dock.

Release

Ej fastställt

Utvecklare

Mighty Moth

Utgivare

Mighty Moth

Webb

Play-above.com


CIRCUIT SUPERSTARS

Topdown och en flock söta små racingkärror sätter direkt fart på nostalgin och tävlingsinstinkten. Circuit Superstars må se ut som ett harmlöst partyspel i Micro Machines-anda, men teamet har mer än 15 års erfarenhet av racingrutin IRL. Kanske finns det mer under den här motorhuven än vad man först kanske anar?

Release

2020

Utvecklare

Original Fire Games

Utgivare

Square Enix

Webb

Originalfiregames.com

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts