Hearthstone-spelaren Blitzchung är “tacksam” efter förmildrat straff

Hearthstone-spelaren Blitzchung är “tacksam” efter förmildrat straff

För en vecka sedan exploderade internet då Hearthstone-spelaren Chung “Blitzchung” Ng Wai både blev avstängd i ett år och förlorade sina prispengar, detta för att han utbrast “befriga Hong Kong, vår tids revolution” under en direktsänd intervju efter en Hearthstone Grandmasters-match.

Kritiken lät inte vänta på sig, vilket ledde till ett officiellt uttalande av Blizzard-vd:n J. Allen Brack några dagar senare, där han försäkrade att “Kina inte har något att göra med avstängningen”, och att “vi hade känt och agerat på samma sätt om den motsatta åsikten hade levererats på samma splittrande och avsiktliga sätt”. Därtill förkortades avstängningen till sex månader, och så kommer Blitzchung av allt att döma få prispengarna tillbaka.

Nu har Blitzchung själv kommenterat Blizzard kommentar, och du kan läsa hans svar i dess helhet här. I korthet säger han att han är “tacksam” för att Blizzard omvärderat situationen, och att han kommer vara “mer försiktig” i framtiden, och uttrycka sina åsikter och visa sitt stöd för Hong Kong på personliga plattformer istället.

Han tillägger också att prispengarna är det viktigaste, då han visste att han skulle kunna åka på en avstängning redan innan sitt uttalande, även om den förkortade avstängningen fortfarande känns lång. Blitzchung önskar också att Blizzard skulle “omvärdera straffet för de två involverade kommentatorerna”, och tillägger att han ännu inte vet om han kommer fortsätta spela Hearthstone professionellt eller inte.

Hearthstone förändrade mitt sätt att leva, jag älskar verkligen det här communityt. Välsigne alla spelare där ute, och välsigne Blizzard, avslutar Blitzchung sitt uttalande.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts