Blizzard: Kina hade inget inflytande över Blitzchung-avstängningen

Blizzard: Kina hade inget inflytande över Blitzchung-avstängningen

I tisdags skrev vi om den uppmärksammade esport-incidenten under vilken Hearthstone-spelaren Chung “Blitzchung” Ng Wai fråntogs både prispengar och åkte på en årslång avstängning, efter att ha utbrustit “befria Hong Kong, vår tids revolution” under en livesänd intervju.

Reaktionerna har varit starka världen över, inte minst inom Hearthstone-skaparna Blizzards eget community och studions egna kontorsväggar, vilket nu har lett till ett uttalande av Blizzard-vd:n J. Allen Brack. Du kan läsa det i dess helhet på den officiella hemsidan, men den mest intressanta delen är följande.

– De specifika åsikterna som uttrycktes av Blitzchung var INTE en faktor i beslutet vi tog. Jag vill vara tydlig: våra relationer i Kina hade inget inflytande över vårt beslut. Om den motsatta åsikten hade levererats på samma splittrande och avsiktliga sätt skulle vi ha känt och agerat på samma sätt.

– Framöver kommer vi fortsätta tillämpa turneringsseger för att säkerställa att våra officiella sändningar förblir fokuserade på spelet, och inte blir en plattform för splittrande sociala och politiska åsikter.

Brack säger ändå att man numera “anser” att Blitzchung borde få behålla sina prispengar, eftersom han “spelade rättvist”, och att incidenten ägde rum först efter matchen.

Därtill verkar det som att avstängningen kommer förkortas till sex månader, och samma tidsrymd gäller för kommentatorerna, som Blizzard tidigare ville säga upp bekantskapen med helt.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts