Untitled Goose Game – Recension

Untitled Goose Game – Recension

Untitled Goose Game behöver varken titel eller andra krusiduller för att locka fram skratt.

Gäss är svin. Visst, de är oerhört fina, rentav majestätiska fåglar när de jäser i solen i vattenbrynet på en solig dag. Ända tills de börjar jaga dig utan anledning eller snor din lunch direkt ur handen på dig, vill säga. Fast även om de är riktiga as så är de åtminstone djärva as.

För att fira den bisarra elegansen hos våra befjädrade vänner har House House utvecklat Untitled Goose Game, ett spel om en riktigt jävlig gås. Den här gåsen enkelspårig som målmedveten och den har ett enda uppdrag: att göra livet surt för alla i sin närhet.

Skadeglädje är en klassisk komponent för humor, speciellt slapstick, och det är också grundvallen i Untitled Goose Game. I rollen som gås ska du helt enkelt utföra olika ärenden som förstör dagen för de oskyldiga personer som råkar hamna i din väg. Ibland rör det sig om relativt harmlösa saker, som att sno ett par tofflor eller blöta ner deras skor, men i andra fall blir de betydligt elakare. Och därmed roligare.

Vad vi har här är helt enkelt ett rudimentärt stealthpussel-spel vars främsta syfte är framkalla fniss, vilket det också lyckas med. Din gås har bara enkla kommandon till godo, som att tuta för att påkalla uppmärksamhet, grabba tag i föremål med näbben, och att springa på ett urgulligt wobblande vis. De flesta uppgifterna kräver att du håller dig ur synhåll för att sedan ställa till med jäkelskap när folk vänder ryggen. Det är ofta dråpligt, tillfredsställande, och riktigt roligt.

Läs också: Little Misfortune – Recension

I korthet:

Vad är det?

Stealthspel om en riktigt elak gås.

Utvecklare

House House

Utgivare

Panic

Webb

https://goose.game/

Cirkapris

199:-

Pegi

Testat på

Intel Core i7-3770K, Sapphire Radeon RX 580 8GB, 16 GB RAM

Kolla även in

Behold the Kickmen

Bild från Untitled Goose Game.
Alla reagerar olika på din närvaro så det gäller att lära sig folks rutiner.

Gäss please

Själva stealthmekaniken är minst sagt nedskalad vilket kan leda till frustration eftersom det är svårt att veta om du är synlig eller inte. Som tur är innebär misslyckande sällan mer än att du bussas undan av en irriterad gubbe, men det blir då tydligt att mekaniken är tämligen ytlig.

I grund och botten är Untitled Goose Game en sketch i spelform, och precis som en bra sketch är det inte mer komplicerat än nödvändigt och drar inte ut på skämtet för länge. Kampanjen är därför endast ett par banor lång, vilket nog kommer räcka för de flesta. När du klarar den får du fler uppgifter som kräver mer finurlighet, men det är mest variationer på samma tema.

Att spelet saknar substans är inte nödvändigtvis ett stort problem, men det känns som att det finns mer möjligheter än vad House House utforskat här. Om vi någon gång får en Untitled Goose Sequel som bygger vidare på den lovande grunden som finns här, kan det bli fantastiskt.

I sin nuvarande form är Untitled Goose Game precis vad det utger sig för att vara, varken mer eller mindre. Det är liksom svårt att klaga när ett spel är så tydligt med sitt syfte att frammana skratt och lyckas, men jag tror att det ultimata gås-stealth-spelet ännu ligger i framtiden.

Läs också: Spyro Reignited Trilogy – Recension

Untitled Goose Game – Recension Reviewed by on .
3.6

UTSLAG

72%
72%
Kort men underhållande stealthkomedi som förhoppningsvis inleder en våg av gås-relaterade spel.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts