Kolla även in

Kolla även in

TWELVE MINUTES

En av uppstickarna på E3 i år var tvivelsutan Twelve Minutes som, trots att det klämdes in mitt bland Cyberpunk 2077-datum, Halo Infinite-trailer och Elden Ring-avslöjande, lyckades nå genom bruset. Det är inte så konstigt. Som titeln så tydligt talar om äger spelet rum under tolv minuter. Under denna korta tid hinner du påbörja en romantisk afton med din fru, en polis sparkar in dörren, anklagar din hustru för mord och slår ihjäl dig. Därefter backar bandet till ögonblicket då polisen bankar på dörren och mardrömmen börjar om igen. Och igen. Enda chansen att ta sig ur den är genom att samla kunskap för att ta reda på vad som kan bryta cykeln i den interaktiva thrillern, i ett slags peka och klicka-spel i realtid. Ovanifrånperspektivet, den udda premissen och hommagemattan till The Shining i rummet bredvid får våra hjärnor att skrynklas och våra munnar att vattnas.

Läs också: Kolla även in – juni

Release

Ej fastställt

Utvecklare

Luis Antonio

Utgivare

Annapurna Interactive

Webb

Twelveminutesgame.com


LUCIFER WITHIN US

I rollen som en digital exorcist (tänk att ha det på cv:et) står du med ena benet i det digitala och med det andra i det andliga, något som i den här världen smält samman. Du driver ut demonisk AI och löser mordgåtor genom att utforska alternativa tidslinjer, rekonstruera händelser och avslöja lögner.

Release

Ej fastställt

Utvecklare

Kitfox Games

Utgivare

Kitfox Games

Webb

Kitfoxgames.com


SONGS OF CONQUEST

Har du också gett upp hoppet om Ubisoft och Heroes of Might and Magic? Jo, vi också. Svenskskapade Songs of Conquest har potential att bli den riktiga uppföljaren vi aldrig fått men förtjänar. Det är (förstås) ett strategispel i tur och ordning där du bygger kungadömen och arméer, och reser land och rike runt.

Release

Sent 2020

Utvecklare

Lavapotion

Utgivare

Coffee Stain Publishing

Webb

Songsofconquest.com


EMPIRE OF SIN

Paret Romero gör strategi (Paradox ger ut) som ser ut som gangsterversionen av XCOM. I 1920-talets Chicago ska du bygga ett kritstrecksrandigt brottsimperium genom att skjuta, hota och charma. Bedriv kriminella rörelser, skapa skumma allianser och ta till strider i tur och ordning när det krävs. 90-talsflashbacks till Gangster!

Läs också: Empire of Sin – På gång

Release

Våren 2020

Utvecklare

Romero Games

Utgivare

Paradox Interactive

Webb

Empireofsingame.com


UNDYING

Med tanke på att det finns 78 582 zombiespel där ute (and counting) borde det vara dödfött att försöka göra en zombietitel som skiljer sig. Ändå kan survival-spelet Undying lyckas. Anling har blivit biten och har bara dagar kvar att leva. Hennes sista och enda mål: att rusta sonen Cody för livet utan mamma.

Release

Tidigt 2020

Utvecklare

Vanimals

Utgivare

Vanimals

Webb

Undying.vanimals.net


TRIALS OF MANA

För jrpg-fans är Seiken Densetsu 3 (Secret of Mana 2 i folkmun) något av en helig graal som aldrig fått en officiell engelsk översättning. Förrän nu. Nästa år släpps Trials of Mana (ny titel) i väst, och det gör det i form av en remake som ser betydligt vassare ut än den stackars Secret of Mana-remake vi fick i fjol.

Release

Tidgt 2020

Utvecklare

Square Enix

Utgivare

Square Enix

Webb

Trials of Mana


NI NO KUNI: WRATH OF THE WHITE WITCH REMASTERED

Ni no Kuni II är skitbra, det vet alla. Men vet du vad som faktiskt är ännu bättre? Första Ni no Kuni. Då originalet inte finns på pc är detta möjligen något du inte hade en aning om. Strax kommer emellertid remastern och då får vi pc-folk också göra sagoresan med Oliver, Drippy och de andra.

Release

20 september

Utvecklare

Level-5

Utgivare

Bandai Namco

Webb

Ni no Kuni Remastered

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts