Desperados III – På gång

Desperados III – På gång

Shadow Tactics åker till Vilda västern.

Att spela en hands on-demo inför en ur utvecklingsteamet kan vara nervöst. I synnerhet om det är ett pc-spel som skryter om hur svårt det är. Du ska lära dig kontrollerna, hitta bästa vägen framåt och se cool ut när du gör det.

Som tur är har jag redan erfarenhet av Desperados III. Inte tack vare att jag spelade Wanted Dead or Alive för 18 år sedan, men då jag lirat Mimimis tidigare spel Shadow Tactics: Blades of the Shôgun. Desperados III är en prequel, men känns som en uppföljare till det historiska sneak em ’up-spelet, som i sin tur inspirerades av de gamla Desperados– och ännu äldre Commandos-spelen.

I uppdraget vi testar befinner sig huvudpersonen John Cooper ombord ett tåg som attackeras av en mindre armé av rånare. Du tar dig klättrande fram längs utsidan av tåget och distraherar fiender genom att kasta mynt ur dina outsinliga guldbyxor. De som inte hör mynten får smaka kastkniv istället.

Läs också: Empire of Sin – På gång

I korthet

Utvecklare

Mimimi Ganes

Utgivare

THQ Nordic

Webb

Desperadosgame.com

Release

2019

Planerar du ordentligt ska du se att det går bra. Eller inte.

What’s up, Doc?

Halvvägs genom nivån träffar du på Doc McCoy, ytterligare en prominent person i spelet. Efter lite gruff kommer ni överens om att jobba tillsammans. Doc har en sniperbössa och giftspruta, men hans bästa förmåga är att kasta en medicinväska i fiendens synfält, som släpper ut giftgas när de går närmare för att undersöka den.

Nu när ni är två blir också fiendepatrullerna större, och vi får chansen att pröva det förbättrade shadow mode från Shadow Tactics –ett kösystem där flera karaktärer du kontrollerar inte bara utför saker, utan simultant och oberoende av varandra, en tweak jag önskat mig många gånger när jag spelat Tactics. Ändå var det demots sista överraskning som gjorde mig mest förväntansfull. När uppdraget var färdigt fick jag se en liten bit av Desperado III:s karta över New Orleans. Det är ett massivt, sprudlande område! Det bästa är att allt förutom några mindre delar står dig fritt att upptäcka. Här finns rykten att utforska och sidouppdrag att utföra.

Desperados III känns som en självsäker återkomst för serien, och kanske minst lika viktigt: en spännande efterträdare till det redan utmärkta Shadow Tactics.

Phil Savage

Läs också: Watch Dogs Legion – På gång

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts