10 år efter lanseringen har Minecraft fortfarande 112 miljoner spelare i månaden

10 år efter lanseringen har Minecraft fortfarande 112 miljoner spelare i månaden

Tidigare i år firade Mojangs Minecraft tio år med pompa, ståt och en interaktiv nöjespark. De nuvarande ägarna Microsoft ordnade också en jubileumsfest, men Minecraft-skaparen Markus “Notch” Persson fick inte vara med efter de otaliga problematiska uttalanden kan kommit med.

Så hur många spelar fortfarande Minecraft tio år efter lanseringen? Väldigt många, har det visat sig, närmare bestämt 112 miljoner spelare i månaden enligt Business Insider. Denna siffra är en ökning med hela 20 miljoner sedan Microsoft senast presenterade sina siffror för drygt ett år sedan, vilket innebär att Fortnites fortsatta framfart inte har känts av desto mer i Microsofts plånbok. Det hela är ännu mer imponerande med tanke på att Minecraft, till skillnad från Fortnite, inte är gratis att spela, och det kostar fortfarande 24 euro via den officiella hemsidan. Inte illa för ett tio år gammalt spel att fortfarande komma undan med den summan!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts