Telltale Games återuppstår, rättigheterna till några av de gamla spelen är fortfarande i kraft

Telltale Games återuppstår, rättigheterna till några av de gamla spelen är fortfarande i kraft

Förra hösten stängdes anrika äventyrsspelsutvecklarna Telltale Games, efter ett par synnerligen tumultartade månader. Nu är dock studion redan på väg tillbaka, då vi via Polygon får reda på att nysatsningen leds James Ottilie och Briand Waddle, även om duon inte har tidigare Telltale-kopllingar.

Ottilie har främst utvecklat mobilspel under sin karriär, och har tidigare grundat och lett studon Galaxy Pest Control, som främst är känd för licensspel som Duck Dynasty och Power Rangers. Waddle, å andra sidan, gjorde sig ett namn när han var marknadsföringschef för spelfysikmotorn Havok. Inte världens mest namnstarka duo.

Det pånyttfödda Telltale Games kommer baseras i Malibu, Kalifornien, ungefär 650 kilometer från det ursprungliga kontoret i San Rafael. Rättigheterna till vissa av Telltales gamla spel är fortfarande i kraft, såsom The Wolf Among Us och Batman, såväl som kompletta rättigheter till Puzzle Agent.

Ottilie säger att man “tittar på vissa andra licenser som löpt ut”, däribland förmodligen inte The Walking Dead, eftersom de rättigheterna numera innehas av Skybound Games.

Ottilie säger att man planerar utveckla Telltale Games episodiska modell.

– Vi kommer förmodligen behålla episodkonceptet, men med annorlunda tempo. Det här är en annorlunda värld, sett ur ett mediankonsumtionsperspektiv. Vi måste titta på hur folk underhåller sig själva. Jag gillar idén med binge-tittande.

– De [Telltale Games] gav mig några av mina favoritberättelser inom spel, och de gjorde ett fantastiskt jobb med att bygga företaget. Det är olyckligt att det slutade som det gjorde. Vi arbetar verkligen hårt för att undvika liknande misstag.

Under “de sex kommande månaderna” kommer det nya Telltale Games hållas litet, och man kommer fokusera på in-house-verktyg, -teknik och -design. Animationer och motion capture kommer utföras externt, och vissa av de tidigare Telltale Games-anställda kommer erbjudas frilansroller, med möjliga heltidsanställningar i framtiden.

Chefer och grundare av det gamla Telltale Games är inte involverade i det nya, men Polygon erfar att vissa tidigare chefer har ombetts konsultera i inofficiell kapacitet.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts