Spelunky 2 verkar tyvärr dröja till nästa år

Spelunky 2 verkar tyvärr dröja till nästa år

Hösten 2017 avslöjade Derek Yu att han håller på att utveckla Spelunky 2, uppföljaren till den vid det här laget legendariska roguelike-plattformaren Spelunky från 2008. Sedan dess har vi fått spridda, mindre detaljer (faderskap samt onlinespelande och vätskefysik) men i övrigt har det varit tyst.

Nu har Derek Yu gett oss en statusuppdatering via Twtter, där han tyvärr meddelar att han “inte tror att vi kommer lansera Spelunky 2 i år”. Men arbetet går bra, och utvecklingsteamet är “inte långt ifrån målet”, men “densiteten och detaljrikedomen” kräver mer tid.

Därtill säger Derek Yu att han tagit åt sig av feedbacken angående miljöerna i den ursprungliga utannonseringstrailern, och att man kommer göra dem mer detaljerade och öka kontrasten för att se till att detaljerna verkligen “poppar”. Derek Yu avslutar sedan sin Twitter-parad genom att försäkra oss om att “när ett releasedatum har spikats för Spelunky 2 så kommer vi se till att alla får reda på det”, samt att “alla galna grejer vi lägger till får mig att surra av upphetsning”. Låter ju ganska lovande, nog.

Här är Derek Yus uppdatering om läget för Spelunky 2.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts