Planetside Arena släpps i early access inom kort, bjuder på battle royale för 300 spelare

Planetside Arena släpps i early access inom kort, bjuder på battle royale för 300 spelare

Vägkartan för Planetside Arena.

Har termen “battle royale” blivit smutsig? Det känns nästan lite så. Daybreak Game Company nämner den nämligen inte någonstans i sitt utvecklarbrev, trots att det är bortom uppenbart att Planetside Arena också försöker kapitalisera på den tidigare så skållheta trenden.

Hur som helst: Planetside Arena kommer lanseras i early acccess via Steam den 19 september, och dag ett kommer det bjuda på spellägena Squads (12 soldater per trupp) och Teams (3 soldater per lag) i “episka 300-spelar-matcher”. Tre karaktärsklasser kommer också finnas tillgängliga från början (Assault, Engineer och Medic) och man kommer kunna röja runt i fordon som pansarvagnar och svävare, samt studsa omkring med jetpacks.

Daybreak Game Company har också försett oss med en vägkarta över utvecklingen som du kan studera här intill, där vi får reda på att solomatcher kommer läggas till under det fjärde kvartalet, och följas av ett guild-system tidigt nästa år. Man siktar på att spelet ska “bli klart” och lämna early access under andra kvartalet 2020, och utökas med spelläget Massive Clash, som kommer låta hela 1000 spelare göra upp med varandra samtidigt som de försöker förstöra motståndarlagets bas och beskydda den egna.

Här är en filmisk trailer för Planetside Arena.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts