Legendariska visuella romanen Saya no Uta kommer till Steam imorgon

Legendariska visuella romanen Saya no Uta kommer till Steam imorgon

När Mahō Shōjo Madoka Magika (en av de mest perfekta tv-serierna någonsin) spred sig som en löpeld genom anime-communityt i början av 2011 blev jag varse om att Gen Urobuchi låg bakom manuset, en man som redan hade gjort sig förtjänt av smeknamnet “The Butcher” efter tidigare verk.

Det mest berömda, eller kanske mest ökända, av dessa är Saya no Uta, en visuell roman av Nitroplus, som ursprungligen släpptes i Japan i slutet av 2003. Berättelsen kretsar kring Sakisaka Fuminori, en ung man som överlever en bilkrasch, men samtidigt börjar uppfatta världen som ett helveteslandskap fyllt med pulserande kött, där till och med hans vänner antar nya, groteska skepnader. Bara den unga flickan Saya ser normal ut, men när den vardagliga världen framstår som monstruös, vad antyder det då om Saya?

Nu, imorgon, kommer Saya no Uta släppas via Steam i en ny, uppdaterad utgåva, som utlovar en ny spelmotor, bilder i högre upplösning, en förbättrad översättning och bättre kompatibilitet med Windows 10. Vi varnar dock om att spelet innehåller en hel del sexuellt våld (även om Steam-versionen har “editerats för alla”, så det verkar som att man plockat bort de grövsta bitarna?) så ha det i åtanke om du beslutar dig för att prova Saya no Uta.

Här är lanseringstrailern för Steam-versionen av Saya no Uta.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts