E3-organisatörerna läckte över 2000 individers personliga information

E3-organisatörerna läckte över 2000 individers personliga information

E3-mässan som ett återkommande event är redan ifrågasatt, och ännu knepigare har situationen blivit nu – E3-organisatörerna ESA (Enteratainment Software Association) har trampat i klaveret rejält då man läckt personlig information för över 2000 individer som tidigare registrerat sig för E3.

De drabbade inkluderar journalister, innehållsskapare och industriproffs, och en säkerhetslucka på hemsidan ligger bakom det skedda, som ESA tätade till så fort de blev medvetna om den. Mer specifikt rör det det sig om en fil som fanns under en lösenordsskyddad sektion av E3-webbsidan, som endast var ämnad för utställare.

– Så snart vi blev medvetna om det här problemet vidtog vi omedelbara åtgärder. Vi tog bort filen från webbsidan, vi stängde av tillgången till sidans portal för utställare, och vi meddelade de drabbade, säger ESA i ett uttalande för våra internationella kollegor.

Fadäsen kan dock kosta för ESA eftersom missen bryter mot dataskyddsförordningen GDPR i EU, men eftersom ESA är baserat i USA kan det hända att man kommer undan de verkligt dyra påföljderna. Personliga uppgifter från 2004-2006 fanns också tillgängliga via ett internetarkiv, men även de har tagits ner vid det här laget.

– Vi arbetar tillsammans med våra partners, externa rådgivare och oberoende experter för att undersöka vad som ledde till den här situationen, och hur vi kan förbättra våra säkerhetsinsatser. Vi undersöker fortfarande ärendet för att få full förståelse av fakta och omständigheterna som ledde till detta problem.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts