Xbox Game Pass kommer till pc, Microsoft-titlar kommer börja säljas i fler butiker vid lanseringen

Xbox Game Pass kommer till pc, Microsoft-titlar kommer börja säljas i fler butiker vid lanseringen

Plötsligt händer det: efter åratal av mer eller mindre tomma löften (utöver Play Anywhere som varit en genuint bra grej) har nu Microsoft äntligen gett oss något verkligt konkret angående deras pc-spelsatsning. Och håll i dig nu, för det är en hel del, och det rör sig om extremt spännande grejer!

I ett nytt blogginlägg bekräftar nämligen Microsoft att Xbox Game Pass är på väg till pc, med ett helt och hållet anpassat pc-bibliotek (till skillnad från det ursprungliga Xbox Game Pass, där vi pc-spelare endast kunde dra nytta av Play Anywhere-titlarna). Totalt rör det sig om “över 100 högkvalitativa pc-spel för Windows 10”, från välkända utvecklare och utgivare som Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive och Sega.

Precis som med Xbox Game Pass kommer alla nya Microsoft-titlar också ingå, inklusive kommande förmodligen väldigt pc-centrerade titlar av Obsidian Entertainment och Inxile (som Microsoft numera äger).

But wait, there is more! Microsoft säger också att de vill ge pc-spelare “fler valmöjligheter”, så man kommer göra förstapartsspelen “tillgängliga via fler butiker, inklusive Microsoft Store, vid lanseringen”. Man bekräftar också att man kommer släppa “fler än 20 Xbox Game Studios-titlar på Steam”, inklusive Gears 5 och Definitive Editon-utgåvorna av Age of Empires 1-3. Även “andra pc-butiker” utöver Steam finns i Microsofts tankar.

Slutligen kommer Microsoft, äntligen, tillåta Win32-spel på Microsoft Store. Kanske inte en särskilt spännande nyhet (för vem använder någonsin Microsoft Store för annat än Microsofts förstapartstitlar?) men ändå ett stort, uppmuntrande steg framåt för öppenheten hos butiken, då Win32-spel tillåter mer anpassning och kontroll.

Mer information, inklusive en presentation av lineupen för Xbox Game Pass på pc, väntar under Microsofts E3-presentation den 9 juni. Vi lär få gott om anledningar att återkomma till ämnet då!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts