Patrick Söderlund och Embark Studios gör co-op-action i Unreal-motorn

Patrick Söderlund och Embark Studios gör co-op-action i Unreal-motorn

Förra sommaren fick vi reda på att Patrick Söderlund skulle lämna Electronic Arts, efter över tio år som medlem i styrelsen och innehavare av högt uppsatta chefspositioner. I november presenterade han sedan Embark Studios, i samarbete med sydkoreanska Maple Story-utvecklarna Nexon.

Sedan dess har saker och ting gått undan; Stockholm-baserade Embark Studios har redan anställt över 50 personer, och de har också påbörjat utvecklingen av sitt allra första spel.

– På kortare tid än jag förväntade mig har teamet redan samlats kring en idé för vårt första riktiga spel – en idé som vi omedelbart blev exalterade över, som resonerar med vårt uppdrag, som vi börjat utveckla prototyper för, skrev Patrick Söderlund i en uppdatering på Medium (via våra brittiska kollegor).

– Mycket angående detta, vårt första spel, kommer ändras och utvecklas i takt med att vi gör framsteg. Med det förbehållet ur vägen kan jag berätta för er att det rör sig om ett kooperativt free-to-play-actionspel, som utspelas i den avlägsna framtiden och handlar om att överkomma till synes omöjliga odds tillsammans.

Det nya spelet använder Unreal-motorn, och tre personer tog tre veckor på sig för att göra ett “terrängtest”, skapat med hjälp av “skannad data från den verkliga världen, procedurellt placerade objekt och några suveräna verktyg”. Du kan se resultatet på Vimeo.

– Under de kommande månaderna kommer vi dela med oss mer av vår resa, utmaningarna vi står inför, problemen som vi (förhoppningsvis) kommer lösa, och sakerna som vi lär oss på vägen. Och tids nog, om allt går väl, kommer vi avtäcka spelet på riktigt också.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts