Kolla även in

Kolla även in

Night Call

Att kalla taxispelen för en trend à battle royale är att ta i (så du spricker), men två lovande taxititlar under ett och samma år är cirka 200 procent fler än alla andra år. Förutom Neo Cab har vi Night Call att se fram emot, ett noiräventyr där du ska lösa en serie brutala mord i Paris. Snarare än en hårdkokt privatdetektiv i trenchcoat är du en hårt slitande taxichaufför (i trenchcoat). Du kan besöka brottsplatser men under dina skift, från midnatt till lunch, måste du också tjäna tillräckligt med kosing för att få vardagen att funka.

Rätt passagerare kan ge hintar om mördaren som löper amok, men då gäller det också att du ställer rätt frågor vid rätt tillfälle. Väl i hemmets trygga vrå kan du pussla ihop ledtrådarna för att komma närmare sanningen. Ingen spelomgång ska vara den andra lik med nya mördare och 75 potentiella passagerare. Ytterligare en faktor är tiden och du måste hitta balansen mellan att tjäna pengar och ta utredningen framåt. Klockan och taxametern tickar …

Läs också: recensionen av Eastshade

Release

Sommaren

Utvecklare

Monkey Moon, Black Muffin

Utgivare

Raw Fury

Webb

Night Call


Nighthawks

Wadjets Dave Gilbert har haft sitt pekande och klickande finger med i flera äventyr; Blackwell och Gemini Rue är ett par. Nighthawk är inte riktigt den typen av spel, utan en interaktiv berättelse med beslut och konsekvenser om vampyrer. Inspireras av Vampire: The Masquerade – Bloodlines. Hype!

Release

Maj 2020

Utvecklare

Dave Gilbert

Utgivare

Wadjet Eye Games

Webb

Wadjet Eye Games


Operencia: The Stolen Sun

Var är Legend of Grimrock 3? Någon? Hallå? Nåväl, Operencia ser ut som ett utmärkt grottkravlar-substitut – kanske till och med ännu mer än så? Det visuella glittrar och sprakar, och grottorna (och skogarna och byarna och … ja, ni fattar) ser lika inbjudande som farliga ut. Ska släppas “snart”.

Release

Våren

Utvecklare

Zen Studios

Utgivare

Zen Studios

Webb

Operencia


Weedcraft Inc

Det är lätt att anta att detta är ett plojspel om cannabis, där du odlar marijuana och kränger hasch. Men faktum är att Weedcraft ska utforska produktionen och problematiken kring den omtvistade drogen, och vara ett seriöst tycoon-alternativ som lovar att visa upp verkligheten för vad den är.

Release

2019

Utvecklare

Vile Monarch

Utgivare

Devolver Digital

Webb

Weedcraft Inc


The Last Campfire

Det är svårt att föreställa sig, men samtidigt som No Man’s Sky skapade kaos och kontroverser hittade Hello Games motivation nog att påbörja nästa projekt. Å andra sidan: The Last Campfire har inte alls samma skala som det gränslösa rymdäventyret (Sean Murray kallar det ett “novellspel”), med ett helt annat team vid rodret. En slags skola för ny kreativitet och nya röster i studion, lite i samma fostrande anda som Joe Danger.

Och spelet? Tja, vi vet inte jättemycket men gissningsvis har du en fingervisning om vad som väntar om du tagit del av de underskattade Lost Winds-titlarna. (Inte spelat? Gör det!) Steven Burgess och Chris Symonds byggde nämligen de spelen och bygger nu ännu en näpen värld fylld med pussel, fantastiska väsen och sagoskogar. Du är en liten varelse som gått vilse och som söker efter både vägen hem och en mening med allt. Ser ut att, precis som Lost Winds, kombinera det sagolika med det melankoliska.

Läs också: recensionen av Astroneer

Release

2019

Utvecklare

Hello Games

Utgivare

Hello Games

Webb

The Last Campfire


The Architect: Paris

Om Cities: Skylines inte är tillräckligt pilligt för din smak har vi The Architect: Paris där du designar individuella byggnader. Till skillnad från Simcity och dess likar får du här ett färdigt Paris du måste rusta och bygga om för framtidens utmaningar så som klimathot, befolkningsboom och så vidare.

Release

ej fastställt

Utvecklare

Enodo Games

Utgivare

Focus Home Interactive

Webb

The Architect: Paris


The Darkside Detective: Season 2

Francis McQueen, expert på övernaturliga och överj*vligt bisarra fenomen, är långt ifrån färdig med att lösa fallen i Twin Lakes. Säsong två av The Darkside Detective ser ut att vara exakt samma mix av pixelperfektion och absurditeter, med ytterligare sex peka och klicka-mysterium att nysta upp.

Release

Vårvintern 2020

Utvecklare

Spooky Doorway

Utgivare

Spooky Doorway

Webb

The Darkside Detective


Summer in Mara

I skrivande stund har Summer in Mara 700 000 av begärda 211 000 kronor på Kickstarter. Det är inte så konstigt. Här finns, förutom det gemtytliga bondgårdsliv som så många älskar, en alldeles egen tropisk paradisö att utforska och ett turkost hav med fler öar och hemligheter att upptäcka.

Release

September

Utvecklare

Chibig

Utgivare

Chibig

Webb

Summer in Mara

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts