Nu verkar det som att Resident Evil också blir Netflix-serie

Nu verkar det som att Resident Evil också blir Netflix-serie

Bild: Constantin Film

2016 avslutades den sex filmer långa Resident Evil-serien, men det innebär inte att den pensioneras. Direkt efter Resident Evil: The Final Chapter bekräftade nämligen produktionsbolaget Constantin Film att man arbetar på en “reboot”, utan seriens stjärna Milla Jovovich (som vandrat vidare till Monster Hunter).

Nu verkar det emellertid som att ytterligare sex biofilmer baserade på Resident Evil inte är tillräckligt, eftersom Deadline rapporterar att Constanin Film även förhandlar med Netflix om en kommande tv-serie. Om tv-serien blir av kommer den i så fall bli en dramaserie, där “det mörka innandömet” hos Umbrella Corporation (som ursprungligen skapade zombieviruset) är i fokus. Även om projektet ännu är i startgroparna så förväntas det inkorporera “alla signaturelementen från Resident Evil-filmerna”, inklusive actionsekvenser och “påskägg”.

Precis som fallet var med de tidigare Resident Evil-filmerna gör vi också bäst i att inte förvänta oss en alltför trogen adaption av källmaterialet, men åtminstone jag hoppas på mer skräck och mindre action den här gången.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts