Epic Games Store storsatsar med en kvartett exklusiva indietilar

Epic Games Store storsatsar med en kvartett exklusiva indietilar

I onsdags skrev vi om Epic Games Store, och anledningarna till att Fortnite-studions egna spelbutik förmodligen kommer bli den allra vassaste Steam-konkurrenten hittills. Och nu har butiken officiellt dragit igång, och under nattens The Game Awards presenterades fyra hittills exklusiva indietitlar.

För det första har Supergiant Games (Bastion, Transistor och Pyre) nyaste titel Hades lanserats i early access via Epic Games Store. Som titeln antyder rör det sig om ett isometriskt actionspel där du trotsar den grekiska underjordens härskare, och bankar dig genom roguelike-grottor på vägen mot jordytan. Hades får också sällskap av Annapurna Interactives Ashen, ett väldigt Dark Souls-doftande actionrollspel som även det för tillfället är exklusivt för Epic Game Store (även om titeln fortfarande har en produktsida på Steam).

Lite längre fram i tiden väntar också en pc-version av Thatgamecompanys Playstation-klassiker Journey (“släpps snart”) och ytterligare ett Annapurna-spel i form av The Pathless, vars premiärtrailer gav mig galna rysningar av välbehag, och klara Shadow of the Colossus-vibbar (även om spelet ännu inte har en sida på Epic Games Store, vilket får oss att tro att det dröjer ett tag).

Annorstädes på Epic Games Store ser vi även att butikens första gratisspel (Epic har utlovat nya gratisspel varannan vecka under hela 2019) kommer bli underhavsöverlevaren Subnautica (som Mats Nylund utsåg till “det bästa överlevnadsspelet hittills?”) mellan den 14 december och den 27 december, följt av det benhårda plattformsspelet Super Meat Boy mellan den 28 december och den 10 januari. Med andra ord finns det gott om anledningar för dig att registrera ett Epic-konto om du inte gjort det ännu!

Här är trailers för Hades, The Pathless World och utbudet på Epic Games Store.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts