Nu stängs Telltale Games ner för gott, spel försvinner från Steam

Nu stängs Telltale Games ner för gott, spel försvinner från Steam

I september, för nästan två månader sedan, sade Telltale Games upp hundratals anställda. En liten skelettbesättning tilläts finnas kvar för att “uppfylla obligationer”, men även denna modesta personalstyrka minskades i början av oktober. Och nu tycks sagan slutligen vara all för gott.

Gamedaily.biz berättar att Telltale Games just nu genomgår en likvideringsprocess, som hanteras av den utomstående konsultfirman Sherwood Partners. All egendom håller på att säljas av (alla pengar går till Telltales kreditorer) och Telltale-chefen Pete Hawley har även stängt sitt Twitter-konto, och uppdaterat sin Linkedin-profil med informationen att han slutade jobba hos Telltale tidigare den här månaden.

Samtidigt har också Telltale-spelen Tales of Monkey Island, Back to the Future: The Game och Jurassic Park: The Game slutat säljas via Steam (även om de två förstnämnda fortfarande finns på GOG) medan många andra titlar ännu finns tillgängliga. Men det är sannolikt bara en tidsfråga innan de också försvinner (möjligtvis med undantag för The Walking Dead, då The Walking Dead-skaparen Robert Kirkmans studio Skybound planerar slutföra den sista säsongen) så passa på att komplettera din Telltale-samling innan det är för sent.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts