Microsoft kommer köpa upp Obsidian Entertainment och Inxile

Microsoft kommer köpa upp Obsidian Entertainment och Inxile

För nästan exakt en månad sedan nåddes vi av uppgifter som hävdade att Microsoft var på gränsen till att köpa upp Pillars of Eternity– och Fallout: New Vegas-utvecklarna Obsidian Entertainment. Nu har det visat sig att de stämmer och mer därtill; utöver Obsidian har Microsoft även plockat på sig  Wasteland 2– och Torment: Tides of Numenera-utvecklarna Inxile.

Affärerna är inte genomförda riktigt ännu, men eftersom nyheterna har utannonserats officiellt (via Gamesindustry.biz) ska det mycket till för att det hela inte ska bli av vid det här laget. Microsoft lovar dock att nyförvärven ska få fortsätta “verka självständigt, och ta deras unika talanger, IP och expertis till Microsoft Studios medan de bygger nya rpg-upplevelser för spelare och fans”.

Uppköpen ska också vara en del av Microsofts mål att “leverera innehåll till våra nya plattformar och tjänster såsom Xbox Game Pass, och skapa exklusiva spel som förvandlar spelare till lojala Xbox-fans”. Vad detta innebär för Obsidians och Inxiles mer pc-fokuserade titlar är oklart, men eftersom Microsoft också vill expandera Xbox Game Pass till pc:n så kanske framtiden är rätt ljus ändå?

Här är två videor om Inxile och Obsidian, där de välkomnas till Microsoft-familjen.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts