Five Nights at Freddy’s-skaparen utlovar kommande AAA-titel

Five Nights at Freddy’s-skaparen utlovar kommande AAA-titel

Five Nights at Freddy’s-skaparen Scott Cawthon verkar vara en man utan kompromisser, i alla fall när det kommer till kreativa projekt. Förra sommaren lade han ner Five Nights at Freddy’s 6 efter att han hade kommit fram till att spelet inte höll måttet, bara för att släppa en helt gratis FNAF-titel i somras.

Nu har Scott Cawthon delat med sig av en lägesuppdatering via Steam. Han inleder med att berätta han skrotat manuset till den planerade Five Nights at Freddy’s-filmen, som alla utom Scott Cawthon tydligen ska ha varit nöjda med. “Antingen blir filmen gjord rätt eller inte alls” sammanfattar han situationen, och tillägger också att han tar personligt ansvar för den här förseningen.

Vidare ska Five Nights at Freddy’s VR vara “40 procent klart” och “se fantastiskt ut”. Cawthon jobbar även på ett AR-spel, men det är enbart “10 procent klart”. Ytterligare ett gratisspel är också i görningen kallat för Five Nights at Freddy’s: Into Madness (“en samling av tidigare spelidéer”) tillsammans med uppdaterade konsolportningar av de existerande spelen och en “ny bokserie”.

Det mest intressanta är dock att Scott Cawthon även säger sig jobba på ett “otroligt storbudgetsspel”, vars utvecklingsteam han för ett nära samarbete med, för att se till att det “levererar (vad jag tror) att FNAF-fans vill se”. Projektet är ändå fortfarande i planeringsstadiet, så Cawthon vill inte dela med sig av fler detaljer ännu.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts