Fansen rasar över Blizzards Diablo-utannonsering

Fansen rasar över Blizzards Diablo-utannonsering

I fredags utannonserade Blizzard sitt nya spel Diablo Immortal på Blizzcon, en “ny del” av den ikoniska hack-and-slash-serien, fast den här gången till mobiltelefoner. Detta väckte fansens vrede, både i form av ironiska frågor under spelets Q&A-panel och hatstormar via Twitter och Reddit.

Och jag undrar stilla: varför? Eller ja, jag vet varför (internet är internet och folk är folk), men det är som att Blizzards semibekräftelse av Diablo 4 för några veckor sedan skulle ha gått precis alla obemärkt förbi. Visst, det fanns anledningar att hoppas på en remaster av Diablo 2 istället, men kom igen, vi fick faktiskt Warcraft 3: Reforged redan innan utannonseringen av Diablo Immortal, så åtminstone jag såg det som relativt glasklart att inget mer av det slaget var att vänta?

Just nu har Diablo Immortals filmiska trailer över 320 000 nedtummar på Youtube (att jämföras med blott 12 000 upptummar) och en av de mest uppröstade kommentarerna på Reddit säger att “det här är värre än ingenting”, medan motsvarande på Twitter utbrister “ingen efterfrågade det här, ingen!”. Den “bästa” reaktionen av alla måste ändå vara killen som ställde frågan “är det här ett olägligt april-skämt?” under Blizzards Q&A-panel, som du kan se i videon här nedan.

Visst kan vi skylla på Blizzard för stora delar av de här reaktionerna (man visade upp ett mobilspel under ett extremt pc-dominerat evenemang, liksom) och i mitt tycke borde man ha följt upp Diablo Immortal med åtminstone en kort förrenderad teaser och en officiell utannonsering av Diablo 4. Men gjort är gjort, och vi hoppas att Blizzard har lärt sig något, och kanske även att fansen tar det lite lugnare i framtiden?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts