Spelrum #10 – Tetris i regi av Colin Nutley

Spelrum #10 – Tetris i regi av Colin Nutley

Hur kommer sig egentligen att filmer och serier baserade på spel i princip aldrig blir bättre än mediokra? Och kommer den bistra trenden brytas med den kommande Netflix-serien baserad på The Witcher?

De frågorna tar vi oss an i det här avsnittet, där vi också passar på att minnas de mest ökända filmerna i genren. Vi pratar också om vilka spelfilmer som egentligen är “bäst”, varför de så ofta blir kategoriska misslyckanden, och vad all detta säger om spel som narrativt medium.

I det här avsnittet hör vi Joakim Kilman, Fredrik Eriksson, och Rikard Olsson.

Musik: hellstar.plus

Lyssna nu på Stitcher, SpotifyAcastSoundcloud, Poddtoppen, Tune In, och Itunes. Dessutom finns podden numera också på YouTube, där avsnitten kommer upp lite senare.

Spelrum är en podcast av och med Svenska PC Gamer. Nya avsnitt kommer en-två gånger i månaden. Har ni frågor, kommentarer, eller bara vill prata av er om avsnittet så kommentera gärna! PS. Vi tål kritik.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts