Mike Morhaime slutar som styrelseordförande för Blizzard

Mike Morhaime slutar som styrelseordförande för Blizzard

Bild: Blizzard Entertainment

Årets upplaga av Blizzcon går av stapeln om mindre än en månad, mellan den 2 och 4 november i Anaheim. Det finns gott om antydningar om att något nytt Diablo-relaterat kommer avslöjas (och så kommer också World of Warcraft Classic bli spelbart) men innan dess vill Blizzard få de mer affärsmässiga nyheterna ur vägen. Medgrundaren Mike Morhaime kommer nämligen sluta som styrelseordförande, och ersättas av World of Warcraft-producenten J. Allen Brack.

Männen ifråga har också skrivit ett gemensamt öppet brev till communityt, där Mike Morhaime berättar att han inte kommer lämna Blizzard helt och hållet, utan istället tjäna som rådgivare för studion. Han hyllar också sin efterträdare J. Allen Brack, och beskriver honom som en “inspirerande ledare” och känner sig säker på att “Blizzard kommer fortsätta göra fantastiska spel med honom vid rodret”.

Utöver J. Allen Brack så flyttar även Ray Gresko (som hjälpte till med att skapa Overwatch och Diablo 3) och Allen Adham (en av Blizzards ursprungliga grundare och lead designer för World of Warcraft) uppåt i världen, då den förstnämnda har utnämnts till chief development officer, och den sistnämnda ansluter till styrelsen, samtidigt som han fortfarande kommer överse utvecklingen av flera nya spel.

Mike Morhaime jobbade 27 år hos Blizzard, och ser fram emot att att “bli en medlem av communityt sida vid sida med er”. Så vi antar att han inte längre kommer vara en del av den dagliga driften av företaget, och enbart tycka till om mer omfattande beslut inom studion.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts