Kolla även in

Kolla även in

7 spännande spel att längta efter i höstrusket.

Månadens kolla även in bjuder på upp och ner-vända världar, galna sekter, den finaste leran du sett, taktfast äventyrande och peka och klicka-skräck (!). Vi gräver fram intressanta spel. Ni läser om dem. Deal?

Little Misfortune

Releasedatum Första halvåret 2019
Utvecklare Killmonday Games
Utgivare Killmonday Games
Webb  Little Misfortune

Fran Bow från 2015 är ett mycket otäckt och säreget peka och klicka-spel, om den udda flickan Fran som kämpar med psykisk ohälsa och ett liv som behandlat henne högst orättvist. Svenskduon Killmondays andra spel (det finns också planer på Fran Bow 2) handlar även det om en flicka som inte är som alla andra. Little Misfortune äger rum i samma värld som Fran Bow och i huvudrollen hittar vi åtta år gamla Ramirez Hernandez som ger sig ut i skogen för att hitta evig lycka till sin mamma. Som titeln understryker hittar hon i alla fall olycka. Ännu finns ingen trailer men de färggranna bilderna skvallrar om ett gladare spel än utvecklarnas första. Eller? Little Misfortune lovar i alla fall att du kan klappa en hund, en katt, en räv och en, eh, kraken. Andra inslag är emellertid försvunna barn, monster och chansen att besöka en husdjurskyrkogård med en spade. (Det här blev mörkt väldigt snabbt.) Förtroendekapitalet är högt efter förra spelet och vi är nyfikna.

Läs också: The Walking Dead – recensionen av sista (?) delen!

Harold Halibut

Release 2019
Utvecklare Slow Bros.
Utgivare Curve Digital
Webb  Harold halibut

Harold Halibut är handgjort i lera, men det och dess vackra estetik är inte allt som får det att sticka ut. Peka och klicka-äventyret äger rum på en vattenfylld planet där titelns vaktmästare ska assistera en forskare som ska försöka få ett vrak på rätt köl igen. Under ytan-premissen känns Bioshock men leran och den torra, sköna humorn gör det till något helt eget.

Etherborn

Releasedatum 2018
Utvecklare Altered Matter
Utgivare Altered Matter
Webb  Etherborn

Pusslen i Etherborn består av att röra sig då gravitationen är ett pussel i sig. Det är lagom (okej då, alldeles oerhört) flummigt då du är en transparent, röstlös varelse som fötts in i en värld där en kroppslös röst väntar på dig. För att nå till den och förstå din existens behöver du hitta rätt väg och undersöka världen ur alla vinklar.

Lovecraft’s Untold Stories

Release 2018
Utvecklare Blini Games
Utgivare Blini Games
Webb  Lovecraft’s Untold Stories

H.P. Lovecraft har varit död i över 80 år men kommer aldrig dö på riktigt. Lovecraft’s Untold Stories finns redan i early access och är ett rougelike-actionrollspel där otäcka och dystra banor slumpas fram. Pussel, monster, och galna sektpsykon är några delar i ett spel som vill jättemycket.

Soundfall

Release 2019
Utvecklare Drastic Games
Utgivare Drastic Games
Webb  Soundfall

Att spela riktigt bra skjutare med tvillingspakarna är ibland som att känna ljuv musik uppstå. I Soundfall är detta bokstavligt. Du spelar som Melody (förstås) som kommer till landet Symphonia (såklart) där strider och grottkravlande har en extra krydda. då resan sker i takt till upptempomusik. För dig med mer taktkänsla än Henrik i 9B hade.

Scarf

Release 2019
Utvecklare Uprising Studios
Utgivare THQ Nordic
Webb  Scarf

Genom öknar, skogar, över berg och i djup snö kommer en marshmallowliknande gosse springa, enbart rustad med en knallröd scarf. Den är dock inte så ”bara” då tygstycket kan bli vingar, svävare, en klo och förmodligen mycket annat. Scarf är en varm 3d-plattformare, vilket kan passa bra då spelet ska släppas mitt i kalla vintern.

Blacksad: Under The Skin

Release 2019
Utvecklare Pendulo Studios, Ys Interactive
Utgivare Microïds
Webb  Blacksad: Under The Skin

Det är lätt att dra paralleller mellan Blacksad: Under the Skin och The Wolf Among Us. Båda bygger på en serie, har hårdkokta mysterielösare i huvudrollerna och äger rum i ett skitigt New York med människoliknande djur. John Blacksad är dock ingen varg, utan en katt, och i hans skor ska du lösa gåtor och förhöra vittnen.

Läs också: De bästa ultra wide-skärmarna

About The Author

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Några favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War-serien. Har du en vass penna eller idé, kontakta mig!

Related posts