Kolla även in

Kolla även in

6 spännande spel att hålla utkik efter framöver.

Denna månad bland annat datorbyggarsimulator, vilda flykter från timmerstugor och vykortsdoftande metroidvaniaäventyr. Vi gräver fram intressanta spel. Ni läser om dem.

PC Building Simulator

Releasedatum Hösten

Utvecklare The Irregular Corporation

Utgivare The Irregular Corporation

Webb  pcbuildingsim.com

Hur kul är det att bygga en dator med din dator? Väldigt meta är det hur som helst, och enligt 90 procent av de tusentals som testat PC Building Simulator på Steams early access är det de facto också kul. Idén är inte fullt lika snäv som den låter; utöver att bygga datorer handlar det om att diagnotisera fel, laga dem och tjäna pengar på det. Du har tagit över din farbrors företag (förslagsvis heter det Datasnabben eller Datorer och sånt) som går på knäna. Det blir din uppgift att få företaget på fötter igen genom att rensa datorer från virus, expandera och tids nog få ditt eget lilla imperium där du bygger dina drömmars gamingdatorer. AMD, Corsair med flera förser spelet med digitala varianter av riktiga prylar och för den som vill bygga sin egen drömmaskin men inte riktigt vågar kan detta vara ett perfekt träningstillfälle. Går något snett här är det ju trots allt bara att försöka igen. Simulatorn finns som sagt på early access, ett litet tag till.

Läs också: Forza Horison 4 – Recension

Faeland

Release December 2019

Utvecklare Talegames

Utgivare Talegames

Webb  talegames.com

Kickstarterspelen har av allt att döma sin storhetstid bakom sig. För några år sedan kastade vi pengar på alla möjliga drömprojekt – Pillars of Eternity, Wasteland 2, Kingdom Come: Deliverance – och även om många infriat löftena (vi tittar inte på dig, Mighty No. 9) har de gräsrotsfinansierade spelen inte samma breda dragningskraft idag. Faeland får 2018 att kännas som 2013 igen. Lite grand, i alla fall. Inte bara för att de begärde 250 000 kronor och drog in 515 000, utan också för att spelet liksom många kickstarterspel före det är ett vykort från en svunnen tid. Faeland har de mest perfekta pixlarna du kan tänka dig och är ett fantasyäventyr i ett sagoland vars upplägg för tankarna till klassiker som Metroid och Castlevania. Och jo, vi snackar Metroidvania. Du ska kunna röra dig fritt mellan skogarna och slotten, och ju fler vapen och föremål du lägger händerna på desto mer av världen öppnar upp sig. Idén har gjorts men den har sällan varit så vacker.

Aleron’s Lie

Release Ej fastställt

Utvecklare Risinglane

Utgivare Risinglane

Webb  Risinglane

Inspirerat av Firewatch följer Aleron’s Lie titelns Aleron som måste fly från en timmerstuga för att rädda livet på sin dotter. På andra änden av hans smartphone finns Nora, även hon fångad i en stuga. Aleron knäpper bilder med telefonen och skickar fotografierna till Nora. Tillsammans hjälper de varandra att få rätsida på gåtorna.

 

Endless Game

Release 2019

Utvecklare E-Line Media

Utgivare E-Line Media

Webb  Theendlessmission

Från skaparna bakom udda fågeln Never Alone kommer The Endless Mission där du tas bakom kulisserna på genrer som racing, rollspel och action. Du skapar och mixar upplevelser i alla slags genrer du kan dela med dig av, samtidigt som en handling knuffar dig framåt. Låter spretigt. Låter flummigt. Låter eventuellt bra.

Dark Devoti0n

Release Ej fastställt

Utvecklare Hibernian Workshop

Utgivare Hibernian Workshop

Webb  Darkdevotion

Svarta, svåra pixlar i ett roguelikerollspel som äger rum inuti ett fallet tempel där såväl monster som templet självt vill se dig död. Varje strid är ”en duell på liv och död där minsta snedsteg kan kosta ditt liv” – och det får oss förstås att tänka både en och 666 gånger på Dark Souls. Berättelsen verkar dessutom minst lika vag här.

Coffee Talk

Release 2019

Utvecklare Toge Productions

Utgivare Toge Productions

Webb  Coffeetalk

En ny men inte alls dum trend är spel där du sköter ett servicejobb samtidigt som du samtalar med kunderna. I kommande Neo Cab är du en slags Uber-chaufför i en nära framtid och i futuristiska Va-11 Hall-A är du en bartender som mixar drinkar. Trots att Coffee Talk äger rum så tidigt som 2020 tycks också det ha fått sig en rejäl slev cyberpunk. Premissen är lika enkel som fin: du brygger kaffe, lyssnar på gästernas bekymmer och hjälper dem med både kloka råd och varma drycker: Cappuccino, grönt te, varm choklad (jag tar det sistnämnda, tack). Det är inte bara människor som kommer in på fiket i Seattle; såväl alver som utomjordingar är en del av klientelet. Gemensamt för dem är att de öppnar upp sig. Inspirationen bakom Coffee Talk är lugnet som infinner sig av att slå sig ner, ensam eller med vänner, med en varm dryck en mörk, regntung kväll. Det hade passat fint i höst men ska släppas först 2019.

Läs också: De bästa ultra wide-skärmarna

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts