Kolla även in

Kolla även in

7 spännande spel att hålla utkik efter framöver.

Fattiga barn, Amazonas, Jak & Daxter-likes och massor av lera. Variationen är som vanligt god i vår herres spelhage. Vi har botaniserat och valt ut en hoper intressanta spel du kanske inte har koll på.

Orphan Age

Releasedatum December

Utvecklare Studio Black Flag

Utgivare Studio Black Flag

Webb  orphan-age.com

I detta cyberpunkiga tidevarv – Deus Ex, Shadowrun, Cyberpunk 2077 – måste vi ju förstås fråga oss: Barnen! Herregud, vem tänker på barnen?! Bordeaux-baserade Studio Black Flag tänker på barnen. Med Orphan Age, ett spel som sägs vara en mix av The Sims och This War of Mine, tas vi till en framtidsdystopisk tolkning av livssimulatorerna. Solen skiner inte över de här föräldralösa barnen, som får nöja sig med flimrande neonlampor och skenen från explosionerna. Kriget rasar omkring dem och i en stad ständigt i förändring finns bara ett enda mål: överlev dagen. Och nästa. Och en till. Vart och ett av barnen har olika styrkor, svagheter, rädslor och färdigheter, och resurserna de samlar ihop i den farliga världen utanför tar de med sig hem till basen du bygger och uppgraderar. Omöjliga beslut är vardagsmat och redan nu finns en demo på Steam om du inte vill vänta till december då spelet ska släppas – exklusive sedvanlig Kickstarterförsening.

Läs också:48 massiva minuter gameplay ur Cyberpunk 2077!

Green Hell

Release Släpptes i early access 29 augusti!

Utvecklare Creepy Jar

Utgivare Creepy Jar

Webb  greenhell-game.com

Visst är Green Hell ännu ett survival-spel i early access, men det hindrar inte premissen från att vara hyfsat effektiv: en ensam överlevare i Amazonas regnskogar kämpar solo mot oddsen, djungeln och djurlivet. Skarp release ska ske redan i höst men early access-luttrade som vi är säger vi: ”Ja, ja, vi får väl se hur det blir med det.”

Project: Longtail

Releasedatum Ej fastställt

Utvecklare Hologram Monster

Utgivare Hologram Monster

Webb longtailgame.com

I samma anda som 3d-plattformarna på Playstation 2 (vi tänker Jak and Daxter när vi ser det) spelar du som Longtail, en lustig, lurvig typ som utforskar ruiner och soldränkta stränder genom att dubbelhoppa och knuffa på lådor. Högst traditionellt, alltså, men är det samtidigt i en genre som nu för tiden för en tynande tillvaro.

Disdoored

Releasedatum 2019

Utvecklare Anton Riot and Co

Utgivare Bitbox

Webb disdoored.com

Javisst, ännu en överlevare på early access, men den här är åtminstone handgjord i lera. Vi ler. Disdoore handlar om att driva en gård, föda upp djur, skörda med faktisk modellera och (förslagsvis) göra allt detta tillsammans i vänners goda lag. Då fiender kan anfalla känns det tryggt att ha en hand att hålla hårt i. Om än en lerig sådan.

Sense: A Cyberpunk Ghost Story

Releasedatum Juni 2019

Utvecklare Suzaku

Utgivare Top Hat

Webb projectsensegame.com

Kan en otäck cyberpunkberättelse i 2083 års Neo Hong Kong i 2,5d med tyngdpunkt på krypande, obehaglig fasa – snarare än höga smällar och vräkiga effekter – vara något? Det kan det, åtminstone om vi ser på nyligen kickstartade Sense som fick ihop drygt 530 000 kronor av de begärda 90 000. Alfa finns redan att ladda ner.

Xenosis: Alien Infection

Releasedatum Tredje kvartalet 2019

Utvecklare Nerdrage Studios

Utgivare Nerdrage Studios

Webb xenosisgame.com

I Xenosis axlar du rollen hos en skattjägare som snarare än havssdjupen ger sig långt ut i rymden och djupt in i fallna rymdfarkoster. Carpathian, som troddes ha förstörts 50 år tidigare, borde vara jackpot men det visar sig att du är långtifrån ensam i det här vraket. Tänk Dead Space men ur ett perspetiv ovanifrån.

The Stillness of the Wind

Releasedatum När getterna är redo

Utvecklare Memory of God, Lambic Studios

Utgivare Surprise Attack

Webb store.steampowered.com/app/828900

Where the Goats Are släpptes I fjol och kostade så mycket du tyckte det var värt. Detta är den kommersiella uppföljaren. Talma är ensam kvar sedan alla lämnat landsbygden för staden. Hon närmar sig slutet av sitt liv och tar hand om gården och djuren efter förmåga. Stillsamt vemod.

Läs också: Månadens hårdvara

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts