Fallout 76 kommer att leva “för alltid”, enligt Bethesda

Fallout 76 kommer att leva “för alltid”, enligt Bethesda

Sikta mot stjärnorna, och du når trädtopparna, sägs det ju. Det verkar som att Bethesdas Pete Hines har tagit till sig det ordspråket, eftersom han i en intervju med Metro hävdar att utvecklarnas kommande Fallout 76 kommer att ha evigt liv.

På frågan om hur länge Hines tror att spelet kommer att hålla i sig svarade han helt sonika “för alltid”:

– För alltid. Jag är inte ironisk. För alltid.

Okej. Visst. Hmm. Vad baserar han då detta minst sagt optimistiska uttalande på?

– Andra har frågat mig “Är er tidslinje [för spelet] två år eller fem år?” och jag har svarat “Folk spelar ju fortfarande Morrowind. Om du tittar på hur många som spelar Fallout 4 och Skyrim så har de varit ute i fyra och sju år, och det är bokstavligt hundratusenstals som spelar de varenda dag, varje månad. Så för Fallout 76 sträcker sig vår tidslinje i evighet.

Hines går sedan vidare och pratar om att de kommer att planera nytt innehåll för spelet utefter spelarnas åsikter. Han använder Fallout 3 och dess kontroversiella slut som ett exempel på där dlc påverkades av spelarnas reaktioner, och menar att de kommer anamma ett liknande tillvägagångssätt i 76 också.

Huruvida vi verkligen kommer spela Fallout 76 tills solen expanderar och slukar planeten jorden och alla spår av att mänskligheten någonsin existerat, tja, det låter vi vara osagt. Kanske kommer våra barnbarns barnbarns barnbarn rentav leva i en värld som ser exakt ut som den i Fallout-universumet efter att bomberna fallit på riktigt. Kanske är Fallout 76 då en av de sista kvarvarande relikerna av vår kultur, som en digital motsvarighet till dödshavsrullarna. Kanske kommer det t.o.m. ha släppts på Steam vid det laget.

Resan mot oändligheten börjar i alla fall när Fallout 76 släpps i november.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts