Patrick Söderlund kommer lämna Electronic Arts senare i år

Patrick Söderlund kommer lämna Electronic Arts senare i år

I början av året kunde vi konstatera att Patrick Söderlund, vice vd för Electronic Arts, tjänade mest pengar i Sverige under 2017. Men nu har Electronic Arts utannonserat att Patrick Söderlund kommer lämna megautgivaren senare i år, efter nästan två årtionden hos företaget.

Beslutet att lämna Electronic Arts verkar av allt att döma vara Patrick Söderlunds eget, och förmodligen relativt plötsligt efter som han så sent som i april tog sig an den nyskapade rollen chief design officer, som skulle låta honom fokusera på Electronic Arts “övergripande kreativa energi”. Patrick Söderlund har också varit medlem i Electronic Arts styrelse i över tio år (innan dess var han chef för Battlefield-utvecklarna Dice, som köptes upp av EA under 2006) och har bland annat legat bakom den vidspridda adaptionen av Frostbite-motorn i EA:s titlar, däribland Dragon Age: Inquisition, Mass Effect: Andromeda och Need for Speed Payback.

Vad Söderlund kommer göra härnäst är okänt, men enligt EA:s vd Andrew Wilson kommer man nu flytta runt några team inom organisationen, och bland annat Seed-teamet (som leds av Johan Andersson) kommer ansluta sig till “studiogruppen” för att “fortsätta driva avancerad design och innovation”. Andrew Wilson passar också på att tacka Patrick Söderlund för hans tjänster, och betonar att han “alltid kommer vara en del av vår EA-familj”.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts