Trailerbonanza för Lovecraft-spel: Call of Cthulhu vs. The Sinking City

Trailerbonanza för Lovecraft-spel: Call of Cthulhu vs. The Sinking City

Fans av H.P. Lovecrafts verk och skräckspel kunde inte gå en mer lovande framtid till mötes. I fjärran väntar nämligen två lovande titlar som bägge hämtar inspiration från Lovecrafts fantastiska (och ofta djupt problematiska) literatur. Det “officiella” Call of Cthulhu av Cyanide, samt The Sinking City av Frogwares. 

Nu har bägge dessa skräckisar släppt nya trailers lagom till Gamescom, så låt oss ta en närmare titt. Först ut är Call of Cthulhu som alltså lånar både namn och inspiration från en av Lovecrafts mest kända berättelser. Handlingen inleds när detektiven Edward Pierce undersöker vad som lett till att en herrgård plötsligt brunnit upp. I den nya gameplay-trailern får vi ser hur Pierce tar sig an mysteriet:

Som du ser är det lite peka-och-klicka-äventyr i 3d, blandat med Ace Attorney-liknande detektivpussel. Cyanide har en minst sagt blandad katalog bakom sig, så det är svårt att avgöra hur väl de kan ta sig an den här typen av atmosfäriska äventyr, men det ser åtminstone lovande ut.

Nästa spel till rakning är The Sinking City av Frogwares. De har tidigare tagit sig an Lovecrafts mytologi i både Sherlock Holmes: The Awakened, samt det lite orättvist bortglömda Magrunner: Dark Pulse. Här verkar de dock mest ha inspirerats av den näst mest välkända historien ur gamle HPs bibliografi, The Shadow Over Innsmouth:

Den här cinematiska trailer visar givetvis ingenting från spelet i sig, likt den vi fick för några veckor sedan. Dock går den inte av för hackor, med både action och atmosfär i stora mängder. Ser återigen väldigt lovande ut, åtminstone vad gäller ton och produktionsvärde.

Så, vilket tycks mest lovande? Är det ens schysst att jämföra två relativt annorlunda upplevelser bara för att de delar en gemensam inspirationskälla? Hur svårt är det egentligen att förlika sig med Lovecrafts djupt rotade rasism idag? Svaret på (nästan) alla dessa frågor får vi kanske när Call of Cthulhu släpps den 30 oktober i år, samt när The Sinking City dyker upp 21 mars 2019.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts