Pc-versionerna av Shenmue I & II är låsta till 30 fps

Pc-versionerna av Shenmue I & II är låsta till 30 fps

Tidigare idag tittade vi på den nya trailern för Shenmue I & II, och gladdes åt nyheterna att samlingen släpps till pc den 21 augusti. Mängder av moderniseringar är att vänta (ganska givet eftersom originalspelet släpptes redan 1999 till Dreamcast) men upplåst bildhastighet är tyvärr inte en av dem.

I en FAQ-artikel har Sega nämligen medgett att alla versioner av Shenmue I & II kommer rulla i blott 30 fps, detta eftersom “det finns hårdkodade antaganden om en bildhastighet på 30Hz i spelmotorn, spelkoden och skripten “. Därmed “behöver” spelen rulla i 30 fps om man inte inte vill koda om allt från början, och det är knappast värt mödan såtillvida Sega inte skulle få för sig att göra kompletta remakes.

I FAQ:en får vi även reda på att man valt att utgå från Xbox-versionen av Shenmue 2, detta eftersom den hade grafiska tillägg (såsom förbättrad anti-aliasing) som Dreamcast-originalet saknade. Man kommer också kunna spara var som helst i bägge spelen, och importera sparfiler till tvåan när man är klar med ettan.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts