Utveckligen av Friday the 13th läggs ner

Utveckligen av Friday the 13th läggs ner

Den assymetriska multiplayer-slashern Friday the 13th kommer inte att få någon ny content eller dlc. Detta är på grund av en flera år lång legal dispyt mellan manusförfattaren och regissören bakom den första filmen i originalserien.

Det var för drygt två veckor sedan som utvecklarna Gun Media annonserade att utveckligen för spelet skulle sluta. Då verkar det röra sig om en tillfällig paus, men nu har Wes Keltner bekräftat att stoppet är permanent.

I ett inlägg på spelets forum skriver Keltner om hur utvecklarna och spelet påverkats:

– Utveckligen av ett spel kan inte bara pausa på obestämd tid och sedan börja igen. Det funkar inte så. Speciellt när du inte har någon aning när det kan ske heller. Vi kan inte skapa innehåll som kanske aldrig ser dagens ljus.

Keltner påpekar också att de inte ens kan addera innehåll som är oberoende av filmerna. På frågan om de istället kan arbeta på en uppföljare svarade han att de givetvis inte har rättigheterna till den heller.

Friday the 13th var långt ifrån perfekt, men det hade ändå en hel del potential. Därför är det givetvis trist, både för utvecklarna och spelets fans.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts