Ett kraftfullt 2.1-system för dig som lirar i mörker

Ett kraftfullt 2.1-system för dig som lirar i mörker

Högtalarna som matchar spelen med anpassat RGB-ljus och ljud i toppklass.

Logitech har under decennier tillverkat lösningar för spelindustrin och med senaste G560 lyfter företaget sin redan höga nivå ytterligare ett steg. Detta är ett stilrent och kraftfullt 2.1-system som är bland de mest effektfulla lösningar vi sett. Högtalarna drivs nämligen av vad Logitech kallar Lightsync, som för godkända spel synkroniserar spelens färgvisning med ljus från satelliterna.

Detta innebär kortfattat att de två satelliterna, vilka lämpligast placeras bredvid skärmen, kommer att stråla ut ljus både framtill men framför allt baktill som matchar de scener som utspelar sig på skärmen. För att göra det hela än bättre så kommer de båda högtalarna att agera helt separat vilket gör att om du har en blå himmel på ena sidan medans bomber exploderar på andra sidan så kommer ena högtalaren att projicera ett matchade blått ljus medan den andra har en mer röd-gul färg. Och detta ger under mörkare perioder av dygnet en helt ny form av närvarokänsla som är svårmatchad.

Växlar vi över och lyssnar på musik så kan högtalarna inta en ny position i det att de bakre ljusen matchar basen medan den främre effekten kommer att länkas till mellan och höga registret. Självklart kan vi även konfigurera ljuset själva via medföljande programvara.

Så kommer vi till det viktigaste – ljudet. För detta är trots allt ett DTS:X Ultra-klassat ljudpaket med upp till 240 watts effekt som verkligen levererar. Basen från den golvplacerade enheten är tung och såväl bomber och explosioner som andra lågfrekventa ljud får benen i kroppen att vibrera. Till detta så har vi ett mellan- och högre register som lyfter fram röster och ljud på ett extremt tydligt sätt, där vi till exempel kan höra hur en bil som vill köra om växlar mellan höger och vänster sida eller hur fienden som smyger sig på kommer närmare och närmare.

En extra smart lösning är att vi via Logitechs Easy-Switch snabbt kan växla mellan upp till fyra olika anslutna enheter. Men för bästa gamingupplevelse så rekommenderas verkligen att USB-anslutningen används.

Läs också: Månadens hårdvara

90 %

HÖGTALARE

Logitech G560

Ca 2 495:-

logitech.com

MÅTT BAS (D x H x B): 207 x 404 x 255 mm / VIKT BAS: 5,5 kg / MÅTT SATELLIT (D x H x B): 118 x 148 x 166 mm / VIKT SATELLIT: 1,79 kg styck / MAXIMAL UTEFFEKT: 240 watt / BLUETOOTH: Version 4.1 /FREKVENSÅTERGIVNING: 40–18 000 Hz / ANSLUTNING: USB, 3,5 mm, Bluetooth / MAX SPL: 97 dB 3389 / KÄNSLIGHET: 84 dB

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts