Snabb TLC-disk till bra pris

Snabb TLC-disk till bra pris

En snabb SSD med hög hållbarhet och V-NAND-teknik till ett intressant pris.

Samsungs senaste konsument SSD 860 EVO finns både som traditionell 2,5-tumslösning, M.2 och mSATA. Enheten baseras på TLC men tack vare en ny kontroller och optimerad ECC-algoritm når disken både hög prestanda och får en lång hållbarhet med en TBW på 150 för 250-gigabytemodellen.

860 EVO har en läsprestanda som toppar runt 550 megabyte per sekund och en skrivprestanda på närmare 520 megabyte per sekund, och framför allt ser vi en hög prestandan på skrivandet av all data vid lägre köer. Tack vare en ny cache på 512 megabyte så får både spelens laddtider och streaming en klart märkbar boost.

För dig som är orolig för informationen på din disk så stödjer 860 EVO både AES 256-bit och TCG/Opal-kryptering, och genom den lättanvända och smarta programvaran Magician kan vi enkelt uppgradera firmware och övervaka diskens hälsa.

Läs också: De bästa flygspakarna

80 %

SSD

Samsung 860 EVO – 250 GB

Ca 900:-

samsung.com

KAPACITET: 256 GB / FORMFAKTOR: 2,5” / NAND-TYP: 3D TLC / KONTROLLER: Samsung MJX/ VIKT: 50 gram / GRÄNSSNITT: SATA3 – 6 Gb/s / TBW: 150 / GARANTI: 5 år

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar