Hög prestanda till fel pris

Hög prestanda till fel pris

Adata lanserar sin SX950-serie som en SSD med gamingfokus. Enheten är snabb men även på tok för högt prissatt.

En SSD lyfter normalt en dators prestanda i alla avseenden, och definitivt även inom gaming. Men då allt fler system har stöd för snabbare M2-baserade diskar som även blir allt billigare, ställer vi extra höga krav på de mer traditionella 2,5-tumsenheterna.

SX950 använder sig av 32-lagers 3D MLC-minne vilket ger en hög uthållighet och driftsäkerhet över tid. Disken har även godkänd prestanda som ligger i överkant av vad gränssnittet kan hantera. Det innebär läshastighet på cirka 560 megabyte per sekund och skrivhastighet som toppar vid knappa 530 megabyte per sekund.

Disken kommer även med riktigt bra program för att övervaka och uppdatera enheten, bland annat inkluderat möjligheten att klona befintlig disk till den nya. Tyvärr så motsvarar inte prisnivån den prestanda eller lösning som Adata presterar, och vi kan utan större bekymmer hitta både mer prisvärda enheter eller modeller med bättre garantier.

Läs också: De bästa flygspakarna

70 %

SSD

Adata XPG SX950 480 GB

Ca 2000:-

adata.com

KAPACITET: 480 GB / FORMFAKTOR: 2,5” / NAND-TYP: 3D MLC / KONTROLLER: SMI / VIKT: 58 gram / GRÄNSSNITT: SATA3 – 6Gb/s / MTBF: 2 000 000 timmar / GARANTI: 6 år

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar