Regissören bakom Warcraft-filmen pratar om den besvärliga produktionen

Regissören bakom Warcraft-filmen pratar om den besvärliga produktionen

Duncan Jones har regisserat två fantastiska science fiction-rullar med Moon och Source Code (ja, den är en underskattad klassiker – don’t @ me). När det visade sig att just han skulle sitta i regissörsstolen Warcraft-filmen tändes därför en hoppets låga hos många. Jones är sedan barnsben ett enormt spelfan så det gick knappast att tänka sig ett mer perfekt val.

Tyvärr blev filmen inte den dundersuccé många hoppades på. Kritikerna var inte nådiga och i USA kämpade den för att tjäna in sin budget. Trots att filmen blev en enorm framgång på annat håll, framför allt i Kina, var det ett bakslag för Jones. I en intervju med Syfy har han nu öppnat upp om den besvärliga produktionen som ledde fram till det skakiga slutresultatet.

– Warcraft var ett politiskt minfält när det kom till filmskapandet. Alla omskrivningar som gjorde under produktionen var väldigt, väldigt svåra och nedslående. Att vara tvungen att kompromissa på grund av studiopolitiska skäl och vilken typ av film vi gjorde, det var riktigt hjärtskärande.

Jones beskriver även hur produktionsbolaget Legendary gick igenom enorma förändringar mitt under produktionen. Detta ledde bland annat till att stora delar av teamet byttes ut. Dessutom andades Blizzard ständigt produktionen i nacken.

– De var, av förståeliga skäl, väldigt försiktiga med vad som hände med filmen eftersom Warcraft bringade in en miljard dollar om året för dem. Så vad vi än tjänade in med filmen var småpotatis jämfört med hur viktigt spelet var för dem.

Det var dock inte bara dystra tider. Jones är väldigt stolt över många av de episka kulisser som byggdes för filmen. Han hoppas även kunna göra en uppföljare under bättre omständigheter.

Duncan Jones har precis släppt sin senaste film Mute på Netflix, med söderbrodern Alexander Skarsgård i huvudrollen. Tyvärr har den fått ett bestialiskt negativt mottagande av kritiker hittills, vilket jag tycker är enormt synd. Jones är uppenbarligen en talangfull filmskapare och hyvens kille i största allmänhet, så jag hoppas att han repar sig efter dessa snedsteg.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts