Kolla även in

Kolla även in

8 spel att hålla utkik efter den närmaste tiden.

Av PC Gamer-redaktionen

We. The Revolution

Releasedatum Ej fastställt

Utvecklare Polyslash

Utgivare Klabater

Webb we-the-revolution.com

Franska revolutionen har varit obegripligt försummad i spelvärlden (åtminstone med lyckade resultat – förlåt, Assassin’s Creed Unity). Polskutvecklade (!) We. The Revolution ska med eftertryck råda bot på detta. Här axlar du manteln hos en en domare i revolutionstribunalen som dömer vilka huvuden som ska rulla och vilka som får sitta kvar. I de intrikata rättegångarna möter du såväl vanliga fransoser som kriminella, revolutionärer och deras fiender. Din uppgift är samtidigt att se till dina egna intressen, skaffa makt, inte stöta dig med fel folk och se till att du bokstavligen inte tappar huvudet. Rättegångspartierna ska, inte oväntat, påminna om Nintendo DS-serien Ace Attorney men även Papers, Please-influenser ska ta plats. Exakt hur spelet kommer gå tillväga för att gestalta allt detta i spelform är i dagsläget något oklart då vi ännu bara har en filmisk teaser att luta oss mot. Bildspråket är, på tal om den, bländande och unikt. Vi hoppas det finns ännu mer under ytan.

Läs också: De bästa grafikkorten

They Are Billions

Release Ej fastställt

Utvecklare Numantian Games

Utgivare Numantian Games

Webb numantiangames.com/theyarebillions

Det är en slags poetisk rättvisa att zombiespelen – som det finns miljarder av! – får ett spel som lystrar till just They Are Billions. I en avlägsen framtid på en ännu mer avlägsen planet har människorna koloniserat och byggt ett nytt hem, vars väggar nu hotar att falla av anstormningen från miljarder monster som en gång var era vänner. Tempot i realtidsstrategin är blixtrande men tacksamt nog kan du när som helst pausa kaoset för att bygga, konsultera expertis och planera dina nästa (alltmer) desperata drag. (Med andra ord är det snarare ”realtidsstrategi” än realtidsstrategi.) Du samlar resurser, stärker din koloni, tränar soldater och gör allt för att leva ännu en minut. Och en till. Och ännu en. Och … fasen också. I nuvarande Early Access-form finns blott ett överlevnadsläge men lagom till den fulla releasen pimpas spelet med en kampanj komplett med många olika slags uppdrag som veteraner från realtidsstrategi som Starcraft och Command & Conquer räknar med.

Forged Battalion

Releasedatum Tredje kvartalet

Utvecklare Petroglyph

Utgivare Team 17

Webb petroglyphgames.com

Med gott om Dune– och Command & Conquer-rutin bakom spakarna finns det skäl att se fram emot Forged Battalion. USP:en hos detta futuristiska RTS är att du själv skräddarsyr din faktion snarare än att serveras ett färdigt paket. Du är således inte bara befälhavare, utan också klipsk ingenjör.

Q.U.B.E. 2

Release Första kvartalet

Utvecklare Toxic Games

Utgivare Trapped Nerve

Webb toxicgames.co.uk

Q.U.B.E. 2 (eller Quick Understanding of Block Extrusion 2) är uppföljaren till Q.U.B.E. (eller Quick Understanding … ja, ni fattar) från 2011. Det mixar förmodligen knivskarpa kubiska pussel med en förhoppningsvis lika vass berättelse. Du är Amelia Cross strandsatt i en gåtfull utomjordisk värld.

Necrobarista

Release 2018

Utvecklare Route 59

Utgivare Route 59

Webb necrobarista.com

Visuella romaner nyttjar ofta ett enkelt bildspråk för att istället lägga krutet på orden. Necrobarista, som äger rum i ett café dit döda kan återvända för en sista kopp kaffe, ska både ”show” och ”tell”. Det är en visual novel men grafiken och de dramatiska kameravinklarna vittnar om stora ambitioner.

Omensight

Release 2018

Utvecklare Spearhead Games

Utgivare Spearhead Games

Webb omensight.com

Från gänget bakom “något under radar”-hiten Stories: The Path of Destinies kommer Omensight. Du är en krigare som existerar bortom tiden och har förutsett världens slut. Genom att lösa gåtorna kring en rad mystiska dödsfall och återuppleva offrens sista ögonblick kan du närma dig svaren.

The Raven Remastered

Release 13 mars

Utvecklare King Art Games

Utgivare THQ Nordic

Webb thqnordic.com/games/raven-remastered

THQ Nordic fortsätter sin trevliga trend med att skaka liv i gamla spel och koncept. The Raven är visserligen inte lastgammalt (fem år i år) men man tyckte ändå det var läge att pimpa whodunnit-gåtan i mysig Agatha Christie-anda med nya animationer, ljuseffekter och ”hår i full HD”. Hårigt!

Adventure Time: Pirates of the Enchiridion

Release Våren

Utvecklare Climax Studios

Utgivare Outright Games

Webb outrightgames.com/adventure-time-pirates-of-the-enchiridion/

Adventure Time är något väldigt fint men har hittills fått ganska fula speltolkningar. Något som kan råda bot på detta är Pirates of the Enchiridion, som inte bara äger rum i en öppen värld utan på ett öppet hav. Det är upp till Finn, Jake, BMO och Marceline att reda ut varför Ooo har översvämmats.

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts