PUBG Corp vill göra PUBG till en “universell mediafranchise”

PUBG Corp vill göra PUBG till en “universell mediafranchise”

Playerunknown’s Battlegrounds är, som du kanske är medveten om vid det här laget, rejält inspirerat av den klassiska (och alltjämt fantastiska) japanska långfilmen Battle Royale. Därför kommer det inte som en särskilt stor överraskning att Chang Han Kim, vd för PUBG Corp, vill expandera den massiva spelsuccén till andra områden, däribland esport, animation, dramaproduktioner och – just det – långfilmer.

– Jag skulle vilja se PUBG bli en universell mediafranchise baserad på spelet, sade Chan Han Kim i en intervju med Inven Global. Vi vill ta del av olika branscher, inklusive esport, filmer, drama, tecknad film, animation med mera. Faktum är att vi mottagit ett par “kärlekssamtal” från ett antal utvecklare i Hollywood och hos Netlix. Vår dröm är att bygga en ny spelbaserad kultur på olika sätt, och sedan leda den kulturen.

Själv håller jag främst tummarna för att det här resulterar i en riktig animeserie baserad på Playerunknown’s Battlegrounds, speciellt eftersom vi obegripligt nog aldrig fått en officiell Battle Royale-adaption (såvida man inte räknar med den uppenbara kopian Btooom då, men utöver introlåten är den inte särskilt bra alls). Faktum är att PUBG redan gästspelat i fjolårsserien Gamers (på bild här ovan).

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts