Patrick Söderlund tjänade mest i Sverige 2017

Patrick Söderlund tjänade mest i Sverige 2017

Så här i efterhand var Electronic Arts 2017 inte särskilt lyckat, i alla fall om man frågar spelarna. Mass Effect: Andromeda, Star Wars Battlefront 2 och Need for Speed Payback gav alla upphov till negativa diskussioner, och däremellan hann man också lägga ner Dead Space-utvecklarna Visceral Games och flytta utvecklingen av deras enspelarbetonade Star Wars-spel till en annan studio, i syfte att omarbeta det till något som “spelarna vill ha”.

Ändå är Patrick Söderlund, EA:s vicepresident, den svensk som tjänat in mest pengar under hela 2017 enligt en sammanställning av DN.se (via Aftonbladet). Hans 155,7 miljoner kronor inkluderar lön, arvoden och andra ersättningar baserade på uppgifter från Skatteverket, inte illa för killen som kallades för “det värsta företagsmonstret” av Slightly Mad Studios-chefen Ian Bell, med hänvisning till hur Söderlund behandlade Project Cars-utvecklarna under parternas samarbete med Need for Speed: Shift-serien.

Å andra sidan kanske dylikt beteende är anledningen till att Patrick Söderlund är så rik till att börja med?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts