Rocket Leagues DLC-bilar rankade från bäst till sämst

Rocket Leagues DLC-bilar rankade från bäst till sämst

En högst ovetenskaplig genomgång av spelets fräckaste premium-chassin.

Av Samuel Roberts

Om du är som jag så kommer du se de otaliga betalbilarna i Rocket League och känna dig bekväm med att din buggy redan representerar din personlighet i bilfotbollens universum. Jag är egentligen inte mycket för dekaler eller trails heller. I grund och botten har jag kört samma Octane i de 200 timmar jag spelat spelet. Jag vet att träffrutor är en viktig faktor för tävlingsinriktade Rocket League-spelare, men jag bryr mig bara om det när det går bra för mig – det vill säga när jag inte får min stjärt sparkad av studenter som har både fritid och snabbare reflexer på sin sida.

I vilket fall som helst har jag ofta sneglat på spelets betalchassin och tänkt: hur skulle det vara om jag istället för att köpa nya roliga pc-spel lade pengarna på låtsasbilar? Idag får jag leva ut den fantasin, och rangordna alla DLC-bilar i Rocket League, efter en utmattande testprocess där jag körde omkring med dem i uppemot flera minuter. Vänligen notera att denna lista är baserad enbart på utseende och/eller default-motorljud – inte träffrutor, svängradier eller andra tekniska detaljer som hör hemma i ett kalkylblad. Det här bör med andra ord inte tas på något större allvar om man är ute efter att bli bra på Rocket League. Jag är okej på det, och har inget att lära dig.

Med det sagt:

1. Bone Shaker

Jag älskar Bone Shaker. Den är dum, kaxig och samtidigt fullt medveten om sin identitet – ett fantastiskt Rocket League-fordon, baserad på en Hot Wheel-bil som din mamma förmodligen råkade kliva i ert vardagsrum på 90-talet. Jag tycker att Bone Shaker är nummer ett eftersom den är extremt fånig, och Rocket League är som bäst när det är fånigt. Pluspoäng för dess morrande motor också (är det rätt terminologi? Jag har inget körkort).

2. The Marauder

Jag är väldigt förtjust i Marauder, en biffig bil som ser ut som något Indiana Jones skulle kunna köra. Det är som en cool version av Takumi (som återfinns mycket längre ner på listan). Marauder är ett bra val både för bilbaserad fotboll och en post-apokalyps där du måste köra off-road för att undfly bombmattor.

3. Twin Mill III

Jag trodde först att det här var Psyonix tolkning av den klassiska Batmobile-designen, någonstans mellan Keatons variant och de vräkigare versioner som Val Kilmer och George Clooney använde sig av. Någon på Reddit påpekade dock att Twin Mill III ser väldigt mycket ut som en penis ovanifrån, så nu kan jag inte tänka på annat när jag ser den. I vilket fall som helst är det en trevlig design.

4. Esper

Vad skulle hända om framdelen av en Harrier bröts loss och monterades på några hjul? Äntligen har vi en bil som besvarar denna brännande fråga. Jag är inte helt säker på vad jag tycker om accelerationsljudet, som låter väldigt mycket som någon som torteras i en rymdsimulator samtidigt som hens skrik filtreras genom en synth. Jag gillar dock de månbilsliknande framhjulen, och att bakluckan öppnas när man accelererar är en underbar detalj.

5. Dominus

Motorn gör en massa oväsen, utan att det känns som om den har något särskilt tryck. Men Dominus är en förtjusande utformad sportbil – perfekt för folk som gillar att köra i höga hastigheter utan att se ut som en rullande 40-årskris.

6. Batmobile

Den här hade hamnat högre på listan om den baserats på en bättre Batmobile, istället för den som Batfleck använde för att peppra ihjäl folk med maskingevär i Batman v Superman (seriemord – blir det mer klassiskt Batman än så?). Det är synd och skam att vi aldrig fick Tumbler från Dark Knight-filmerna istället, även om jag antar att den här versionens futuristiska design passar bättre in i Rocket Leagues rika fiktiva universum. Den får dock också avdrag för att man inte kan skräddarsy någonting utöver den huvudsakliga färgen. Förmodligen för att man hade behövt invänta godkännande från Warner Bros advokater varje gång man adderade en häxhatt, solglasögon eller förmågan att ge ifrån sig musikaliska toner när man accelererar.

7. Aftershock

Det ser ut och låter som ett litet flygplan, vilket är omedelbart imponerande. Motorljudet imiterar känslan va att flyga så träffsäkert att man nästan kan höra en bebis skrika från stolsraden bakom sig medan man serveras en motbjudande kyckling-fajita.

8. Vulcan

Detta fyrhjuliga rymdskepp ser ut som något jag skulle kunna bygga i Lego, och jag vill tro att jag har utmärkt smak när det gäller just rymdskeppsdesign med skarpa kurvor. Därför hamnar Vulcan på plats 8.

9. Ripper

Ripper påminner om Mad Max, om Mad Max var en film för 12-åringar. Bilen ger ifrån sig en Hasbro-vibb oavsett vilken färg du målar den i. Jag älskar dock det ursinniga motorljudet.

10. ’99 Nissan Skyline GT-R R34

Jag är inget Fast and Furious-fan, men jag förstår att den här besten från 2 Fast 2 Furious är något av en kultklassiker, medan filmen ifråga knappast blev den mest hyllade i serien. Någon på Psyonix måste vara ett fan av den, antar jag. Denna Nissan är ganska sjysst, antar jag, och ser ut som om en hel era av PS2-racingspel summerats i ett enda chassi. Namnet är dock så invecklat att det lika gärna hade kunnat vara en trådlös mus, vilket resulterar i omedelbara minuspoäng. Den har dock ett sjysst VROOM!-ljud.

11. Grog

Jag vet inte ens var själva vindrutan är på den här bilen. Hur kan föraren se vad hen gör? Genom den lilla gluggen på framsidan? Bortsett från dessa praktiska frågor hade det här varit en grym deltagare i tv-programmet Robot Wars. Den hade gjort köttfärs av Hypno-Disc på nolltid. Med det sagt så låter motorns mullrande som om den är på väg att braka ihop och kräva en reparation som dränerar ditt bankkonto.

12. Ice Charger

Till och med jag inser att denna Fast and Furious-bil är en häftig rackare. Den ser ut som det där vrålåket du kunde stjäla från bilförsäljaren i GTA 3, köra rakt igenom skyltfönstret och sedan försvinna illa kvickt. Det enda som skulle kunna förbättra den här bilen vore något slags skräddarsydd boost-ljudeffekt där Vin Diesel bräker ur sig en av sina one-liners om ”famiyl” varje gång du accelererar, vilket verkar vara vad Fast and Furious-filmerna handlar om. Ice Charger känns dock även lite väl liten när man kör den. I Rocket Leagues avlägsna framtid har de tydligen lämnat små bilar bakom sig, bortsett från antikviteter som denna.

13. ’70 Dodge Charger RT

Ännu en bil som lånats från Fast and Furious-serien, som ser cool ut och känns lite för pyttig i Rocket Leagues värld. Jag föreställer mig att om du gillar och förstår dig på riktiga bilar, alternativt scener där The Rock och Vin Diesel ilsket blänger på varandra, så är den här bilen det bästa som någonsin hänt dig.

14. Masamune

En läcker, futuristisk sportbil, men med lite väl rundade kanter för min smak. Den påminner mig om Sonics bil från Sonic & All-Stars Racing Transformed, och jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är en bra eller dålig sak.

15. Triton

Här snackar vi seriösa Speed Racer-vibbar (vilket för övrigt var en något bättre film än kritikerna försökte få dig att tro 2008). Denna skinande, modulära elaking får dock stryka på foten för Esper om man verkligen är ute efter en sci fi-design, särskilt om man inte har obegränsat med pengar att kasta på virtuella bilar.

16. Scarab

Rocket League-bilarnas svar på 2001: A Space Odysssey, som ser ut att höra hemma i en alldeles egen sci fi-värld. Tyvärr låter motorn som en ovanligt pipig ko, och själva bilen känns så lättviktig att man kan föreställa sig hur den skulle flyga iväg som en vante om någon nuddade den med sin Range Rover.

17. Zippy

Den sista bil jag testade, och därför den jag har minst åsikter om. Den låter väldigt effektiv, och drivs enbart av elektricitet istället för fossila bränslen. Men det lilla rundade taket gör att jag inte skulle ta den på allvar om jag såg någon riking parkera den utanför mataffären.

18. Takumi

Låter aggressiv, på ett djupt faderligt sätt, men påminner mig om en sko av anledningar jag inte riktigt kan förklara. Den ser ut som om den plattats till både bak- och framifrån.

19. Proteus

Kolla in denna Fisher Price-doftande automobila tjocksmock. Jag är inget fan, allvarligt talat. Den är så klumpig att den ser ut som en futuristisk husvagn för sällsynt tråkiga familjer. Jag föreställer mig att den bakre hälften enbart utgörs av förarens kabin, komplett med inbyggd toalett och en liten vinkällare. De små klorna på framsidan faller mig inte heller i smaken, men jag måste erkänna att motorn spinner på ett trivsamt vis.

20. DeLorean Time Machine

Just det: jag placerade DeLorean längst ner på en lista över de coolaste bilarna i ett av världens populäraste spel. Och jag står för det. DeLorean är den minst fantasifulla av alla DLC-fordon i Rocket League, baserad på en film alla sett en miljon gånger. Men det är de störiga, skrikiga raketljuden som gör DeLorean till den sämsta bilen i spelet. Varje gång jag hör den vill jag åka tillbaka i tiden och övertyga John DeLorean att behålla sitt jobb på General Motors, bara så att jag decennier senare slipper höra det här åbäket susa förbi i ett spel där bilar knuffar runt fotbollar. (Filmen får dock fortfarande tummen upp.)

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts