Guillermo Del Toro kommer agera presentatör under The Game Awards

Guillermo Del Toro kommer agera presentatör under The Game Awards

Man måste känna lite för Guillermo Del Toro. På bioduken är han sedan länge en bevisad talang av guds nåde (Pan’s Labyrinth är en av mina favoritfilmer överhuvudtaget) men hans försök att ta sig in i spelbranschen har alltid stött på patrull. Redan 2010 avslöjades Del Toros skräckspel Insane som utvecklades i samarbete med Saints Row-studion Volition, men det spelet lades ner i samband med att utgivarna THQ gick i graven.

Några år senare gjorde Del Toro ett nytt försök, den här gången med Konami och Hideo Kojima. PT väckte stor uppmärksamhet när det släpptes gratis via Playstation Network under 2014, och hajptåget rivstartades när det visade sig att PT var menat som en spelbar teaser för Silent Hills, till synes ett drömprojekt av och med Hideo Kojima, Guillermo Del Toro och The Walking Dead-skådespelaren Norman Reedus.

Konami och Kojima hamnade dock i luven på varandra, och direkt efter Metal Gear Solid 5 gick parterna skilda vägar. Ännu ett spelprojekt av Guillermo Del Toro dödförklarades innan det ens hade presenterats ordentligt. I sluten av fjolåret tog Del Toro blad från mun och basunerade ut orden “FUCK KONAMI” på Twitter och beskrev nedläggningen av Silent Hills som “en av de mest idiotiska sakerna jag någonsin bevittnat”.

Men skam den som ger sig: Hideo Kojima och Kojima Productions omgrupperade och utvecklar just nu Death Stranding tillsammans med Sony, med Norman Reedus och Mads Mikkelsen i framträdande roller. I en Death Stranding-trailer från fjolåret dök ingen mindre än en datorrenderad version av Guillermo Del Toro upp, vilket omedelbart ledde till spekulationer att han är rejält involverad i Death Stranding.

Allt detta tar oss slutligen till idag: det officiella Twitter-kontot för The Game Awards (som kommer äga rum natten till fredag den här veckan) har avslöjat att Guillermo Del Toro kommer agera presentatör under galan. Det här kan förvisso innebära lite vad som helst, men eftersom tweeten även använder orden “Kojima BFF” känns det rätt givet att presentationen, på något sätt, kommer involvera Death Stranding.

Här är tweeten från The Game Awards.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts