Grymt mekaniskt RGB-tangentbord med vissa svagheter

Grymt mekaniskt RGB-tangentbord med vissa svagheter

När ljudspecialisten Creative ger sig in på den mekaniska tangentbordsmarknaden så går de all-in.

Från början tillverkade Creative bara ljudkort, men breddade sig med tiden även till högtalare, headset och under senare år diverse kringutrustning där detta mekaniska tangentbord är det senaste tillskottet. SoundBlaster X Vanguard baseras på specialtillverkade mekaniska OMRON-brytare vars 110 tangenter kan anpassas både sett till funktion och belysning. Detta ger dig perfekt kontroll med exakt precision och hastighet – allt efter dina önskemål.

Varje tangents brytare är konstruerad för att klara minst 70 miljoner tangenttryckningar, med en suverän känsla vid varje nedslag där förflyttningsavståndet bara är på 1,5 mm – vilket ger en klart snabbare reaktionstid. I denna aspekt är detta tangentbord ett av de bästa vi provat. Du som använder andra RGB-produkter från Creative kommer snabbt att känna igen gränssnittet för att konfigurera bland annat LED-belysningen.

Förutom de traditionella tangenterna finns här även ett rullhjul för snabb volymjustering och multimediaknappar. På nederkanten av tangentbordet finns dessutom snäppfästen för det löstagbara handledsstödet – och här finner vi även den största bristen hos detta tangentbord. Fästena för detta består av ett har hårdplastfästen vilka vi redan på tredje dagen lyckades bryta av i en kant, då denna låg lite över musmattan. Och detta som borde vara ett tangentbord som tåla tuffa tag.

Den andra lite mer irriterande delen är även en av fördelarna med Vanguard K08. Bordet har nämligen en USB2-genomsläppsport som gör att vi kan ansluta annan utrusning direkt till tangentbordet. Men Creative har valt att bundla samman den kabel som driver tangentbordet och RGB-belysningen med själva kabeln för genomsläppsporten vilket resulterar i en riktigt klumpig kabel som är svårt att gömma undan.

75 %

Tangentbord

SoundBlaster X Vanguard K08 RGB Mechanical Gaming Keyboard

Ca 1 405:-

creative.com

MÅTT (H x B x D): 215 x 465 x 37,6 mm / LIVSLÄNGD: 70 miljoner nedtryckningar / AKTIVERINGSKRAFT: 45 gram / AKTIVERINGSAVSTÅND: 1,5 mm / KABELLÄNGD: 2 meter / GARANTI: 2 år/ ANTAL TANGENTER: 110 / BRYTARTYP: Omron

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts