Bridge Constructor Portal

Bridge Constructor Portal

Bygger på stadig grund.

Detta är ett fall av hundraprocentigt sann marknadsföring. Precis som titeln konstaterar är det ett brobyggarspel iklätt Portal-cosplay. Därför har jag svårt att tro att någon kan bli besviken av det här spelet: det är varken mer eller mindre än vad som utlovas.

Som generisk anställd på Aperture Science får du uppdraget att bygga broar för att testfordon ska kunna ta sig från ena sidan av rummet till den andra. Fysikens lagar gäller, alltså krävs det en sund konstruktion för att inte alltihop ska kollapsa ned i frätande syra. Element från Portal integreras i bandesignen för att både hjälpa och stjälpa. Portaler transporterar bilarna direkt från en plats till en annan (dock får man inte sätta ut några själv), och geléer på väggar och golv får dem att studsa eller ger dem extra fart.

Det går fort att vänja sig vid byggmekaniken, som är självklar i sin enkelhet och låter en ägna alla sina små grå åt att lösa pusslen. Och de kan bli kluriga. Att få en ensam bil att passera och avancera till nästa nivå är en sak, men om bygget ska hålla för en hel konvoj blir strategin ofta en helt annan. Desto mer utmanande blir det när fordonens vägar måste korsas för att alla ska ta sig i mål – de kör som små dårar och drar sig inte för att krascha in i allt och alla. Ibland har jag svårt att se någon lösning direkt, utan får pröva mig fram och lära genom att göra. Under tiden är det otroligt lätt att hamna i trans. Jag kan sitta och finjustera minimala vinklar, och innan jag vet ordet av har en halvtimme runnit iväg. Spelets 60 nivåer kan räcka länge.

 

Läs också: Valve uppdaterar klassisk Counter-Strike-karta

I korthet:

Vad är det?

Bygg broar i bekant (?) miljö

Utvecklare

ClockStone

Utgivare

Headup Games

Webb

Cirkapris

100:-

Pegi

Ej klassificerat

Spelat på

Intel Core i7 4720HQ, GeForce GTX 960M, 8 GB RAM

Kolla även in

Bridge ConstructorPortal

 

För dem som förälskade sig i Portal erbjuder det här spelet en kul avstickare tillbaka in i testkammarna. AI:n GLaDOS är förstås där, för att med vass, konstgjord tunga hålla spelaren under uppsikt. Gamla vänner, som turrets och den alltid lika älskade kamratkuben, dyker också upp. För någon som aldrig gått i Chells stötdämpande skor riskerar referenserna att bli lite väl interna. Jag får dock känslan av att spelet är tänkt att öppna upp brobyggandet för Portalfans snarare än tvärtom. De bekanta miljöerna och den sarkastiska robotstämman får mig nämligen direkt att känna mig hemma. Det må vara en mellanmjölksversion, men det är ändå Portal. Mysfaktor hög.

Allt som allt är Bridge Constructor Portal en rätt så lyckad chimär. Har man lidit av Portal-abstinens – det vill säga saknat att a) göra galna saker i vetenskapens namn, eller b) anamma sin inre masochist genom att bli verbalt trakasserad av en dryg plåtburk – kanske detta spel stillar längtan något. Och tilltalas man av att bygga saker, exempelvis broar, kan jag inte tänka mig något bättre alternativ än en serie som heter Bridge Constructor. Eller vad säger ni?

Läs också: De bästa grafikkorten

 

Bridge Constructor Portal Reviewed by on .
3.75

Utslag

75
75
En välfungerande hybrid för fysikälskaren, tillika portalnostalgikern.

About The Author

Förtjust i anime, cyberpunk och plot twists. Vägrar multiplayer. Vill även klappa dina husdjur.

Related posts